Reşiţa: Cei mai buni sportivi din Banatul Montan (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Sport a judeţului Caraş-Severin şi-a premiat cei mai buni sportivi. Gimnastul Marius Urzică, împreună cu Romanian Golden Team, au creat un show deosebit în polivalenta reşiţeană.

Slaba mediatizare a evenimentului şi lipsa afişelor care să anunţe organizarea galei au lăsat tribunele Sălii Polivalente goale, numărul de oficiali depăşind de departe, numărul de spectatori. Nici tomblola organizată special pentru spectatori, cu premii în articole sportive şi tricouri cu autograf ale marilor handbalişti reşiţeni, nu au reuşit să aducă mai mulţi iubitori de sport în tribunele Sălii Polivalente.

Sportivi de nota 10

Sportivii au fost anunţaţi rând pe rând, începând cu ocupanţii locului zece, trei la număr. Este vorba despre înotătoarea Iasmina Cojocaru, care are la activ nouă medalii la naţionale, de Atleta Liliana Danci şi de luptătorul Mihai Turculeanu. Acesta din urmă are şi el un palmares de invidiat în 2008, din care mai fac parte o medalie de bronz la Internaţionalele României, un titlu de vicecampion cu echipa de juniori şi un loc trei la Cupa României. Mărşăluitorul Doru Ursu, vicecampion naţional de seniori şi dublu medaliat cu argint la Campionatul Naţional de marş pe echipe, a prins locul nouă.

Campioană naţională la juniori I şi câştigătoare a alte nouă medalii, înotătoarea Daiana Şerboane, de la CSŞ-CSM Reşiţa, ocupă locul şapte în top. Eleva Adinei Schuster l-a devansat pe Rusalin Căldăraş, vicecampion de tineret al României la box. Boxerul Ovidiu Berceanu ocupă locul şase iar judoka Loredana Ohîi mijlocul clasamentului. Roxana Năstruşnicul s-a clasat pe locul patru, iar alţi doi luptători, Diana Mudrag şi Valentin Popescu, împart ultima treaptă a podiumului.
Ca şi în urmă cu un an, pe locul secund s-a clasat atleta Iuliana Popescu, eleva antrenorului Cristian Dragomir obţinând un meritoriu loc cinci cu ştafeta României la Campionatele Mondiale de sală de la Valencia.

Sportivii anului 2008 în Caraş-Severin


După Roxana Năstruşnicu, în 2006 şi Diana Mudrag, un an mai târziu, în 2008, titlul de cel mai bun sportiv al judeţului este acordat Oliviei Neagu şi lui Sebastian Uţă. Sportivi care se pot lauda cu aceeaşi performanţă, astfel că, nu au putut fi departajaţi. Cei doi sunt medaliaţi cu bronz la Campionatele Europene de lupte pentru juniori II, competiţie desfăşurată în Letonia. În plus, în 2008, Olivia Neagu, sportivă pregătită de Adrian Dacica, este campioană naţională de cadeţi, medaliată cu aur la Campionatele Internaţionale ale României de juniori I, vicecampioană a României cu echipa de junioare II de la CSM Reşiţa şi ocupantă a locului trei la Cupa României pentru juniori. Elevul lui Ilie Ene, Sebastian Uţă, este la rândul său campion al României de cadeţi şi a câştigat titlul naţional cu echipa de la CSŞ-CSM Reşiţa, la aceeaşi categorie de vârstă.

Spectacol de gimnastică acrobatică

Spectacol remarcabil a făcut Marius Urzică cu echipa sa de gimnastică acrobatică „Romanian Golden Team” intens aplaudată de spectatori, de aplauze prelungi având parte şi echipa de handbal UCM Reşiţa, echipa anului 2008 în Caraş-Severin cât şi Aihan Omer. Acesta, însă n-a avut loc între cei trei antrenori premiaţi, Direcţia acordându-i doar un „premiu special”. Antrenorul Adrian Dacica a fost desemnat antrenorul anului iar Lucian Hora, sportivul anului 2008, la secţiunea sporturilor neolimpice.

Sebastian Uţă „Este o bucurie şi un privilegiu pentru mine şi sper să nu dezamăgesc nici pe viitor. Mai am mult de urcat şi de muncit, conform dictonului olimpic „ai învins, continuă, ai pierdut continuă”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite