Reşiţa: Balet sau chitară în trei ani de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Balet sau chitară în trei ani de şcoală
Reşiţa: Balet sau chitară în trei ani de şcoală

În acest an, Şcoala Populară de Artă din Reşiţa aniversează 60 de ani de la primele cursuri.

Diana şi Estera sunt două fetiţe care sunt îndrăgostite de muzică. Ele studiază pianul şi vioara şi pentru ca numele lor să devină celebre în timp. Pentru aceasta fetiţele vin periodic la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa.

„Studiez pianul de aproape şase ani. Sunt elevă a Liceului de artă, dar vin şi aici cu profesoara mea, cu care studiez şi la liceu pentru a aprofunda. Sunt foarte încântată de ce fac aici. Îmi place mult pianul şi vreau să fac performanţă”, a spus Diana Poiană, o fetiţă de 11 ani. Cei care vin aici la cursuri studiază şi teorie, dar fac şi instrumente. „Eu mă pregătesc pentru absolvire. Am făcut trei ani de vioară aici. Am învăţat istoria muzicii la această şcoală. Sper să devin o cântăreaţă renumită”, a spus şi Estera Lighezan.

Şcoala Populară de Artă are peste 400 de cursanţi


Peste 200 de cursanţi fac ore de muzică, pian, vioară, dans clasic, arte plastice sau balet. Restul amatorilor sunt înscrişi la secţiile de pe sate, acolo unde se încearcă păstrarea tradiţiei. Studiile muzicale sunt între trei şi cinci ani, studiile de arte vizuale sunt cuprinse între doi şi cinci ani, iar coregrafia durează tot între doi şi cinci ani. Înscrierile se fac în toamna fiecărui an, iar examenul de admitere constă în probe de aptitudini.

„Viitorii cursanţi trebuie să treacă peste căteva teste, fiecare în funcţie de specializarea pe care vrea să o studieze. La finalul cursurilor primesc o diplomă care le poate folosi în viaţă. Cei care vor să lucreze în învăţământ pot să facă acest lucru, în baza diplomei, dar ca suplinitori. Avem 12 profesori care stau la dispoziţia cursanţilor”, a spus Mariana Dănescu, director al şcolii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite