Resita: Apă limpede la robinete abia peste doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiile de epurare şi de pompare sunt reabilitate cu bani UE.

Lucrările finanţate prin programul ISPA au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2010.

Calitatea apei din Reşiţa va fi mai bună de la sfârşitul anului 2010, dacă lucrările începute prin programul ISPA vor fi terminate conform termenelor prevăzute în contract. „Apa este proastă. Din cauza conductelor vechi de 30-40 de ani, apa este de multe ori ruginoasă. Suntem într-o zonă muntoasă, apa trebuie să fie limpede, dar este foarte murdară. După câte am văzut, au început lucrări pentru modernizare, să sperăm că vom avea o apă mai bună”, a spus Gheorghe Elisei, un reşiţean.

În prezent, se desfăşoară prin programul ISPA lucrări de reabilitare a staţiei de epurare Reşiţa. Obiectivele programului sunt de reabilitare a reţelei de distribuţie a apei potabile, extinderea acesteia, reabilitarea reţelei de canalizare, a staţiilor de pompare, a staţiei de epurare din Reşiţa, contorizarea consumatorilor finali şi modernizarea Uzinei de Apă din municipiul de pe Bârzava.

Pierderi mai mici

„Apa nu este întotdeauna curată, dacă plouă tare la munte şi apa se colorează. Eu sper să se rezolve această problemă şi cred că autorităţile se preocupă”, a spus o altă reşiţeancă, Marina Pilaş. „Lucrările sunt în curs de execuţie cu termen de finalizare sfârşitul anului 2010. La începutul acestei săptămâni au început lucrările de golire, curăţare şi dezinfecţie a decantoarelor”, a declarat Alina Cumpan, consilier al Primăriei Reşiţa.

Printre rezultatele preconizate se numară şi protecţia sporită a mediului înconjurător, o calitate mult mai bună a apei potabile furnizate, dar şi micşorarea pierderilor de pe reţea. Facturile pe care le plătesc reşiţenii pentru apa de la robinet sunt mult mai mari decât consumul real. Ţevile de distribuţie a apei sunt foarte vechi şi, pe alocuri, sunt sparte, iar apa ajunge în Bârzava. Costurile sunt suportate tot din buzunarul oamenilor, care plătesc şi cu 40 la sută mai mult, în fiecare lună.

Suntem într-o zonă muntoasă, apa trebuie să fie limpede, dar este foarte murdară.
Gheorghe Elisei, reşiţean

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite