Republica Moldova nu renunţă la colaborarea cu NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Republica Moldova îşi va menţine în continuare statutul de neutralitate, aşa cum a reafirmat recent preşedintele Voronin după întâlnirea avută cu preşedintele rus Vladimir

Chiar dacă Republica Moldova îşi va menţine în continuare statutul de neutralitate, aşa cum a reafirmat recent preşedintele Voronin după întâlnirea avută cu preşedintele rus Vladimir Putin, aceasta va continua să-şi extindă colaborarea cu NATO.
Potrivit ştirii difuzate de ITAR-TASS, ieri a intrat în vigoare Planul individual de colaborare a Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică. În cadrul acestuia, pe teritoriul Republicii Moldova urmează să fie create sisteme terestre de apărare antiaeriană, precum şi de control asupra traficului aerian. Chişinăul are, de asemenea, în vedere să introducă standardele NATO în cursul procesului de reorganizare a forţelor armate ale ţării. Nu este omisă nici chestiunea spinoasă a reglementării conflictului transnistrean. În această privinţă, planul prevede asigurarea "securităţii frontierei de stat, îndeosebi pe sectorul transnistrean" al graniţei cu Ucraina. Ca şi până acum, Chişinăul consideră necesară participarea la procesul de reglementare a problemei transnistrene a UE, SUA, Rusiei şi Ucrainei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite