Coca-Cola mută fabrica din Iaşi în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coca-Cola mută fabrica din Iaşi în Republica Moldova
Coca-Cola mută fabrica din Iaşi în Republica Moldova

Coca-Cola HBC transferă liniile de producţie ale fabricii din Iaşi în Republica Moldova, iar depozitul din Iaşi va fi reorganizat şi va funcţiona ca Centru de Distribuţie, potrivit unui comunicat al companiei.

Activităţile de producţie din Floreni se vor transfera la fabrica învecinată din Poiana Negri. Compania a luat această decizie pentru că fabrica din Iaşi produce cu preponderenţă pentru Republica Moldova. Coca-Cola HBC îşi consolidează astfel operaţiunile de îmbuteliere din România la Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negri.
Departamentele de vânzări, financiar, marketing şi resurse umane îşi vor continua activitatea în Iaşi

Îşi face fabrică peste Prut

Coca-Cola HBC a demarat în urmă cu trei săptămâni construţia primei fabrici a companiei din Republica Moldova. "E mult mai convenabil să producem acolo decât să importăm băuturile din România, în mare parte de la Iaşi", a declarat pentru "Adevarul", Mugurel Rădulescu, PR managerul Coca-Cola HBC.

Anagajaţii vor primi salarii compensatorii

În ceea ce îi priveşte pe cei 75 de angajaţi ai fabricii din Iaşi, acestora li se vor oferi posturi vacante în interiorul companiei. În plus, cei 32 de angajaţi din depozit pot opta pentru noi locuri de muncă la contractorul ce va opera centrul de distribuţie. La sfârşitul celor 60 de zile, toţi angajaţii implicaţi vor primi pachete compensatorii cu o valoare cuprinsă între şapte şi 10 salarii.

Coca-Cola HBC România este controlată de grupul elen Coca-Cola Hellenic Bottling Company, unul dintre cei mai mari imbuteliatori de produse Coca-Cola din lume. În România, Coca-Cola HBC este cel mai amre producător de băuturi răcoritoare şi activează pe o piaţă de peste 850 de milioane de euro. Concurenţii săi direcţi sunt Pepsi Americas, European Drinks şi Romaqua.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite