Reproşuri europene pentru eliberarea bandei Clămparu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberarea de către judecătorii sibieni a membrilor uneia dintre cele mai periculoase reţele internaţionale de crimă organizată, condusă de Ion Clămparu, a fost criticată de preşedintele

Eliberarea de către judecătorii sibieni a membrilor uneia dintre cele mai periculoase reţele internaţionale de crimă organizată, condusă de Ion Clămparu, a fost criticată de preşedintele Traian Băsescu. Acesta a anunţat în cadrul şedinţei de bilanţ a CSM că a primit o scrisoare de avertizare din partea a trei ţări europene, în care României i se reproşează uşurinţa cu care membrii bandei au fost puşi în libertate, având în vedere că pentru capturarea lor s-au făcut descinderi şi anchete simultane în patru state. Băsescu i-a avertizat pe judecători să nu mai dea întreaga vină pe Parchet când sunt puşi în libertate infractori periculoşi.
Judecătoarea Viorica Costiniu a invocat lipsa probelor, însă Băsescu a fost de părere că fie a fost lipsă de profesionalism, fie magistratul care a decis eliberarea este corupt. Procurorul general, Ilie Botoş, a precizat că are probe concrete că reţeaua condusă de Clămparu a încercat stoparea anchetei, ameninţând anchetatorii cu moartea.
Ion Clămparu este dat în urmărire internaţională din aprilie, anul trecut, fiind la un pas de a fi capturat, însă unele scurgeri de informaţii au dus la compromiterea acţiunii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite