"Reprezentanţii ANL vor să-i convingă pe oameni să nu se mai mute în noul Rast"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răsturnare de situaţie privind reconstrucţia noului Rast. Subprefectul de Dolj, Nicolae Giurgiţeanu, a afirmat, ieri, că reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe încearcă să-i

Răsturnare de situaţie privind reconstrucţia noului Rast. Subprefectul de Dolj, Nicolae Giurgiţeanu, a afirmat, ieri, că reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe încearcă să-i convingă pe sinistraţii din Rast să nu se mute pe noul amplasament pe care urmează a fi strămutată localitatea.
"Pe teren, la Rast, sunt mai multe comisii de la transporturi, administraţie şi interne, de la ANL, de la inspecţia în construcţii şi de mai nu ştiu unde. Este unul trimis de la Bucureşti, de la ANL, care le spune sinistraţilor că nu e bine să se mute din vechiul Rast. Am rămas surprins. Înţeleg că au venit să vadă care e stadiul caselor şi nu să-i convingă pe oameni să rămână în case", a afirmat Giurgiţeanu. Primarul din Rast, Iulian Silişteanu, a confirmat spusele subprefectului. "Echipele sunt formate din ingineri constructori care, în loc să facă expertiza caselor, îi conving pe oameni să nu plece. Până la urmă, au recunoscut că au fost trimişi special de domnul Cotescu (Marin Cotescu directorul Direcţiei de Dezvoltare în Construcţii din cadrul MTCT) să taie din numărul caselor care trebuie reconstruite. Sunt doi inşi care taie pur şi simplu din numărul caselor prăbuşite, fără să aibă poze sau altceva. Eu o să compar ce rapoarte fac ei cu datele de dinainte, cu pozele pe care le-am făcut atunci, la prima evaluare, şi o să le demonstrez că nu au dreptate", a declarat Silişteanu. În urmă cu două săptămâni, ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, anunţa demararea unor controale privind modul în care au fost realizate anchetele sociale care au stat la baza stabilirii proprietarilor de case prăbuşite, care vor beneficia de reconstrucţia locuinţei din partea guvernului, care a alocat nu mai puţin de 168 miliarde de lei pentru infrastructura noului Rast.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite