Represiunea din China, la fel ca în Iran - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Represiunea din China, la fel ca în Iran - Revista presei internaţionale
Represiunea din China, la fel ca în Iran - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre poziţia unor clerici din Iran faţă de evenimentele din China, progresele înregistrate în discuţiile americano-israeliene sau sancţionarea Coreei de Nord de către China. Printre alte subiecte, iulie pare luna cu cel mai ridicat grad de mortalitate pentru trupele britanice, iar cel mai ridicat grad de mortalitate pentru britanici.

Represiunea din China, la fel ca în Iran. Trei clerici importanţi au criticat autorităţile iraniene pentru că nu au reuşit să condamne recentele crime în rândul musulmanilor din China. Comentariile acestora par îndreptatea către recentul comportament al guvernului de la Teheran faţă de evenimentele ce au urmat alegerilor prezidenţiale de pe 12 iunie, scrie The New York Times. Unul dintre clerici, Ayatollah Youssef Sanei, a făcut o paralelă sardonică, sugerând că Iranu, care se consideră apărătorul lumii musulmane, nu a reuşit să condamne tactiva represivă din China deoarece face acelaşi lucru.


Obama vorbeşte de progrese în discuţiile americano-israeliene.

Preşedintele american, Barack Obama le-a comunicat liderilor evrei americani că Statele Unite şi Israel fac progrese în trecerea peste diferenţe în ceea ce priveşte aşezările evreilor. Obama şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu au discutat intens despre aşezările din teritoriul ocupat West Bank. Statele Unite doresc o oprire completă a construcţiilor, cerere care a produs cea mai importantă ruptură în relaţiile israeliano-americane a ultimilor zeci de ani, scrie Reuters.

China este de acord cu sancţionarea Coreei de Nord. China a fost de acord pentru prima dată cu sancţionarea oficiali ai guvernului nord-coreean pentru sfidarea rezoluţiei Naţiunilor Unite, care interzice testele nucleare şi de rachete, potrivit ambasadorului adjunct al Chinei, citat de Bloomberg. Ambasadorul Liu Zhenim a spus că guvernul său va suporta o impunere a restricţiilor de călătorie şi de îngheţare a bunurilor "într-o proporţie" mare a 15 oficiali, propuşi de SUA şi alte naţiuni vestice.

Iulie, cel mai ridicat grad de mortalitate pentru britanici. Luna iulie pare să fie luna cu cel mai mare grad de mortalitate în rândul trupelor britanice. Până în acest moment, 15 britanici au murit în Afganistan luna aceasta. Până luna aceasta, luna cu gradul cel mai ridicat de mortalitate al trupelor britanice este septembrie 2006, lună în care au murit 19 britanici, dintre care 14 într-un singur incident, prăbuşirea avionului Royal Air Force, lângă Kandahar. Recentele decese înregistrate în rândul trupelor britanice a declanşat un strigăt de protest în Marea Britanie şi a ridicat semne de întrebare în legătură cu succeseul misiunii, potrivit CNN.

Rebelii nigerieni vor să deschidă dicuţiile de pace. Principalul grup de rebeli din Nigeria a anunţat că este dispus pentru discuţii pe tema păcii cu guvernul, după eliberarea liderului acestora din închisoare, ca parte a efortului guvernului de a pune capăt violenţelor în zona bogată în rezerve de petrol. La câteva ore după eliberarea lui Henry Okah, luptătorii săi au omorât cinci mucitori în domeniul petrolului într-un atac în Lagos, cel populat oraş al ţării, transmite Aljazeera.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite