Renault se pregăteşte să ceară facilităţi pentru proiectul Titu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul francez ar putea primi ajutoare de stat de până la 22 de milioane de euro Centrul tehnologic de la Titu-Boteni este încă în faza de avize şi studii. Rămâne neclară situaţia

Grupul francez ar putea primi ajutoare de stat de până la 22 de milioane de euro

Centrul tehnologic de la Titu-Boteni este încă în faza de avize şi studii. Rămâne neclară situaţia terenurilor pe care se va desfăşura proiectul. Investitorul şi autorităţile caută soluţii pentru "compensarea" acestei probleme.

Investiţia Renault de 450 milioane de euro într-un centru de încercări automobile pentru Europa de Est a început, formal, în urmă cu o jumătate de an.

Atunci, Renault Technologie Roumanie (RTR) concesiona de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa terenul şi clădirile care au aparţinut fostei unităţi militare de aviaţie de la Boteni, lângă Titu. Practic, până în acest moment s-a realizat auditul de mediu şi urmează să se finalizeze studiul hidrogeologic - arată o notă realizată săptămâna trecută de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit analizei, investitorul utilizează în acest moment 330 de ha în zonă (258,4 concesionate, iar 71,6 obţinute prin cumpărarea de proprietăţi private), iar "negocierile privind cumpărarea de noi terenuri sunt în plină desfăşurrae, întrucât necesarul minim de teren pentru investiţie este de 450 ha". Reprezentanţii RTR evită subiectul terenurilor.

Anca Oreviceanu, directorul de comunicare, spune că "am achiziţionat parcele la un preţ mult superior înaintea venirii la Titu, iar acum dispunem de suprafaţa necesară realizării proiectului". Un proiect revizuit însă faţă de planurile iniţiale, "adaptat la suprafaţa de teren pe care o avem", admite reprezentantul RTR. Autorităţile de la Bucureşti au încercat să-i îmbuneze pe francezi pentru a compensa problema terenurilor.

La sfârşitul lunii trecute, guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de maximum 22,5 milioane de euro, pentru întreprinderile care investesc peste 30 milioane de euro. "Am luat notă de decizia guvernului publicată în <> săptămâna trecută şi, în prezent, evaluăm oportunitatea de a solicita un ajutor de stat", ne-a declarat ieri directorul de comunicare RTR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite