Renault Ondelios, combinaţie de lux şi ecologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hibridul cu design avangardist este propulsat de un motor diesel şi de două motoare electrice Modelul răspunde nevoii de confort şi celei de respect pentru mediul înconjurător. Multe

Hibridul cu design avangardist este propulsat de un motor diesel şi de două motoare electrice

Modelul răspunde nevoii de confort şi celei de respect pentru mediul înconjurător. Multe componente sunt făcute din fibre naturale, cu un mare grad de reciclare.

Conceptul Ondelios de la Renault va fi prezentat, în premieră, în cadrul Salonului Auto care se va desfăşura lunii viitoare la Paris, scrie Motor Authority. Recomandat drept "un crossover de lux, conceput pentru a respecta mediul înconjurător", Renault Ondelios se vrea a fi un model de top, destinat celor care iubesc confortul şi rafinamentul.

Cu un design inspirat din segmentul aviaţiei, automobilul are o caroserie lungă de 4,8 metri şi cu o înălţime de 1,6 metri. Nota avangardistă a automoblilui este dată de liniile fluide şi aerodinamice, completate de portierele care se deschid în stil "fluture".

Consum redus de carburant

"Ondelios a fost inspirat mai mult de mişcare decât de viteză şi este un nou răspuns pentru călătoriile lungi", a declarat directorul de design al companiei producătoare, Patrick Le Quement.

Gândit ca un crossover al viitorului, destinat categoriei business, Renault Ondelios are un interior foarte spaţios, cu trei rânduri de scaune individuale, pentru şase pasageri.

În acelaşi timp, francezii de la Renault propun un model foarte prietenos cu mediul înconjurător, Ondelios fiind propulsat de un motor diesel de 2.0 litri, care dezvoltă 205 CP, şi două motoare electrice, unul în partea din faţă şi celălalt în partea din spate, de câte 20 kW fiecare. Totodată, compania producătoare a introdus la acest concept şi tehnologii de reducere a consumului de carburant, una dintre ele fiind sistemul de recuperare a energiei rezultate din frânare.

120 de grame de CO2 pe kilometru

Renault Ondelios ajunge de la 0 la 100 de kilometri în numai 7,8 secunde şi consumă 4,5 litri de combustibil la suta de kilometri. În acelaşi timp, modelul hibrid se remarcă prin valoarea redusă a emisiilor de dioxid de carbon - 120 de grame pe kilometru. Nu în ultimul rând, hibridul se încadrează în categoria eco prin materialele speciale din care este realizat. Astfel, o parte a componentelor au fost făcute din fibre naturale, cu un mare grad de reciclare.

4,5 litri la suta de kilometri reprezintă consumul de combustibil al modelului Ondelios

Ondelios a fost inspirat mai mult de mişcare decât de viteză şi este un nou răspuns pentru călătoriile lungi
Patrick Le Quement, Director de design Renault

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite