Remeş şi Mureşan, telespectatori la filmul şpăgii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decebal Traian Remeş (stânga) şi Ioan Avram Mureşan s-au ignorat ieri la instanţa supremă
Decebal Traian Remeş (stânga) şi Ioan Avram Mureşan s-au ignorat ieri la instanţa supremă

Foştii demnitari judecaţi pentru corupţie au fost nemulţumiţi de calitatea filmului realizat de DNA în momentul monitorizării lor. Foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au vizionat, ieri, la instanţa supremă filmul şpăgii din dosarul cunoscut sub numele de „Caltaboşii şi ţuica”.

Cei doi foşti demnitari s-au prezentat, ieri, la instanţa supremă la primele ore ale dimineţii. La ora 10.00 erau citaţi pentru a viziona caseta, realizată de DNA la 23 iulie 2007, în care Mureşan i-ar fi dat un plic cu 15.000 de euro lui Remeş. Mită, susţin procurorii DNA. Înscenare, susţin protagoniştii peliculei care a dus în 2007 la demisia din Guvern a lui Decebal Traian Remeş.

Cu scaunul în mijlocul sălii

Îmbrăcaţi la patru ace, Remeş şi Mureşan au luat loc în sala de judecată de la instanţa supremă, ignorându-se constant, întrucât anchetatorii le-au interzis să ia legătura. Nici măcar nu s-au salutat, deşi împărteau aceeaşi listă de inculpaţi.

Odată dat „startul" filmului realizat pe o terasă din cartierul bucureştean „Dorobanţi", Remeş a cerut voie instanţei să stea mai aproape de ecranul televizorului.Solicitare acceptată, astfel că fostul ministru şi-a fixat scaunul în mijlocul sălii de judecată, şi-a ţintuit privirea în ecran şi a urmărit filmul cu atenţie demnă de peliculele ce urmează a ajunge pe lista Oscarurilor. Nici cu solicitarea acceptată de a-şi trage scaunul mai aproape de televizor, Remeş nu a părut mulţumit, iar specialistul DNA i-a sugerat că poate vedea filmarea, cu o rezoluţie mai bună, la laptop. „Dar un telefon mobil nu aveţi ca să mă uit la el?", a întrebat retoric şi vizibil nervos Decebal Traian Remeş.

Expertiza audio: 250.000 de euro

În timp ce Remeş „savura" filmarea, Mureşan gesticula nervos şi punea la îndoială autencitatea materialului audio video. A cerut chiar şi expertiză de voce. Instanţa a acceptat-o, însă preţul stabilit l-a pus pe gânduri pe Ioan Avram Mureşan: 250.000 de euro. „E aşa de scump, ca să nu se facă", a conchis Mureşan.

Acuzaţii

Fostul ministru PNL al Agriculturii Decebal Traian Remeş este judecat de instanţa supremă pentru trafic de influenţă, în dosarul cunoscut sub numele de „Caltaboşii şi ţuica". În această cauză au mai fost trimişi în judecată omul de afaceri Gheorghe Ciorbă şi fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan. Remeş este acuzat că, în calitate de ministru, i-ar fi promis lui Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan, facilitarea participării la anumite licitaţii.

În schimb, Remeş ar fi acceptat de la Ciorbă diverse cantităţi de caltaboş, ţuică, dar şi suma de 15.000 de euro. Omul de afaceri Ciorbă Gheorghe i-ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, ministrului Agriculturii, şi un autoturism de lux marca Audi Q7, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la I.T.R.S.V. Râmnicu Vâlcea. Scandalul de corupţie a dus la demisia lui Decebal Traian Remeş din fruntea Ministerului Agriculturii, la 11 octombrie 2007.

Plicul cu euro

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost filmaţi de procurorii DNA, la 27 iulie 2010, într-un local din Dorobanţi. Mureşan i-ar fi dat atunci şpagă lui Remeş 15.000 de euro. Remeş şi Mureşan contestă filmul DNA şi susţin că este trucat. Ei au solicitat expertize audio-video, dar au renunţat din cauza preţului piperat.

s
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite