Remeş vrea privatizarea Societăţii de Îmbunătăţiri Funciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de stat are conturile blocate, fiind în situaţia de a fi executată silit pentru o datorie de 20 milioane de lei Ministerul Agriculturii va propune guvernului să modifice o

Compania de stat are conturile blocate, fiind în situaţia de a fi executată silit pentru o datorie de 20 milioane de lei

Ministerul Agriculturii va propune guvernului să modifice o hotărâre, din 2004, privind activitatea Societăţii Naţionale Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), astfel încât procedurile de privatizare a companiei să poată fi începute, iar societatea să intre în administrare specială.

Proiectul de hotărâre de guvern va fi prezentat cel mai probabil în şedinţa de miercuri a Executivului. "Dacă sunt gata documentele, mâine (miercuri, n.r.) vom propune în guvern modificarea unei hotărâri mai vechi, din 2004, care face referire la funcţionarea Administraţiei Naţionale Îmbunătăţiri Funciare şi a Societăţii Naţionale Îmbunătăţiri Funciare.

Modificarea ar permite Agenţiei Domeniilor Statului să treacă la privatizarea societăţii, să se facă anunţul de privatizare, iar ulterior să fie instalată administrarea specială", a declarat ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş.

Printre schimbările propuse vor fi stabilirea unor noi termene de începere a procesului de pre-privatizare a SNIF. "În vechea hotărâre sunt stabilite unele termene, martie 2005 şi septembrie 2005, pentru începerea procesului de pre-privatizare a SNIF, lucru care nu ne permite să pornim procedurile acum, întrucât termenele sunt depăşite. Vom stabili noi termene. Totodată, există o serie de praguri de trecut, care, după legea veche erau obligatorii, după legislaţia de acum nu ar mai fi", a spus Remeş.

El a precizat că blocarea conturilor SNIF nu este un impediment pentru publicarea anunţului de privatizare, iar administrarea specială poate fi instalată dacă societatea se află în proces de privatizare. Societatea Îmbunătăţiri Funciare are conturile blocate de mai multe luni, fiind în situaţia de a fi excutată silit pentru datorii de circa 20 de milioane lei. SNIF se ocupă de administrarea, întreţinerea, repararea şi exploatarea lucrărilor de irigaţii, desecări-drenaje, îndiguiri, baraje, inclusiv apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor. Societatea, în forma actuală, a rezultat din divizarea fostei Societăţi de Îmbunătăţiri Funciare, în SNIF şi ANIF (Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite