Remedii pentru tonifierea pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cremele cu vitamina E şi uleiurile esenţiale din migdale, cedru sau mentă protejează pielea faţă de îmbătrânirea prematură Crema exfoliantă, deodorantul şi uleiurile nu trebuie să

Cremele cu vitamina E şi uleiurile esenţiale din migdale, cedru sau mentă protejează pielea faţă de îmbătrânirea prematură

Crema exfoliantă, deodorantul şi uleiurile nu trebuie să lipsească din trusa de frumuseţe.

Când vine vorba de tratamente cosmetice, femeile sunt pregătite să testeze tot felul de produse pentru îngrijirea pielii şi a părului.

Deseori, picioarele sunt neglijate, cu toate că ele ne ajută să împlinim urgenţele cotidiene. Îngrijirea acestora nu trebuie să se rezume numai la o simplă spălare. După o igienă riguroasă cu apă, săpun sau gel, mai avem de rezolvat alte etape de îngrijire, strict necesare.

Astfel, trebuie să avem la îndemână piatra ponce, necesară curăţării călcâielor, la fel şi trusa de unghii. Un deodorant de picioare, o cremă exfoliantă, una emolientă şi uleiuri esenţiale, toate fac parte din arsenalul care ne ajută la îngrijirea zilnică a picioarelor.

Uleiurile esenţiale relaxează

După baie masăm picioarele cu o cremă cu vitamine sau cu un ulei esenţial de migdale, lavandă, cedru sau mentă. Şi mai eficiente sunt uleiurile atunci când le combinăm, pentru că au valori nutritive sporite. În acest caz adăugăm în amestecul uleios şi puţin lapte, care contribuie la omogenizarea compoziţiei.

Aceste uleiuri au o acţiune relaxantă, răcoritoare şi tonifiantă. După masajul cu ulei, fiecare picior trebuie înfăşurat într-un sac de plastic. Astfel, pielea absoarbe mai uşor grăsimea hrănitoare şi devine catifelată. Mai mult, după 10 minute se simte efectul de relaxare a picioarelor.

Dacă avem călcâie uscate, cu pielea crăpată, le vom unge cu un strat gros de cremă şi, după ce aceasta a intrat în piele, le masăm cu un amestec de uleiuri esenţiale.

Ceaiuri emoliente pentru ten

Bărbaţii trebuie să contracareze efectele astringente ale cosmeticelor folosite după bărbierit. Alegerea gelului folosit în acest scop este esenţială pentru sănătatea pielii. Fitoterapeutul Eugen Giugiu recomandă spălarea feţei cu ceaiuri emoliente după bărbierit. Foarte eficiente sunt cele din muguri de plop, de gălbenele şi de nalbă.

Acest tratament contribuie şi la hidratarea pielii, fie că este grasă sau mixtă. Ei trebuie să folosească frecvent creme care conţin Vitamina E, cu rol de regenerare a pielii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite