Remedii naturiste pentru laringită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şodoul, rachiul din conuri de pin, siropul de brad, maceratul de nalbă sau mierea cu propolis combat durerile în gât Pentru persoanele care au frecvent probleme la nivelul laringelui, sucul

Şodoul, rachiul din conuri de pin, siropul de brad, maceratul de nalbă sau mierea cu propolis combat durerile în gât

Pentru persoanele care au frecvent probleme la nivelul laringelui, sucul rece sau mâncarea de la frigider sunt duşmani necruţători. Remediile naturiste sunt eficiente şi pot fi preparate în casă.

efectele caniculei cu sucuri răcoritoare, luate de la gheaţă, cu delicioasele îngheţate şi hrană rece. Toate acestea, însă, au efecte nedorite asupra gâtului.

Un leac de familie, pe care îl ingurgităm cu plăcere, este vestitul şodou de ou. O astfel de reţetă, care dă rezultate în timp-record, se prepară astfel: frecăm trei gălbenuşuri de ou foarte proaspete cu şase linguri de miere până când totul se transformă într-o spumă.

Peste aceasta turnăm o cană de lapte fierbinte. Le amestecăm foarte bine, să se omogenizeze, şi bem imediat şodoul, cu înghiţituri mici. După cel mult patru-cinci, ore, vocea noastră începe să revină la normal.

Patru linguri pe zi de sirop de brad

Dacă s-a instalat răguşeala la nivelul gâtului, însoţită de dureri şi febră, siropul de brad este remediul potrivit. Acesta se poate prepara în casă, din muguri şi conuri de brad.

Iată cum se obţine siropul, fără să-l fierbem, pentru a-i păstra valorile terapeutice: într-o oală de lut se aşează straturi succesive de conuri de brad, miere şi muguri de brad, până când umplem oala. Stratul de la suprafaţă trebuie să fie din conuri de brad. Acoperim vasul cu un capac sau cu un tifon, peste care aşezăm o pătură. Vasul va sta la întuneric, într-un loc răcoros. Dacă avem posibilitatea, putem îngropa vasul în pământ afânat. După 14 zile, strecurăm siropul obţinut şi luăm, zilnic, cel puţin patru linguri.

Rachiul din conuri de pin, remediu rapid

Îl preparăm din conuri proaspete de pin, astfel: umplem o sticlă cu conuri şi peste acestea turnăm rachiu de casă şi 300 g miere la o sticlă de 1 kg. Sticla va fi astupată cu un dop de plută.

După patru săptămâni, strecurăm lichidul. Se administrează de trei-patru ori pe zi câte o lingură. Efectul va fi benefic chiar după două zile de tratament.

Maceratul de nalbă, un leac străvechi

În orice afecţiune a laringelui, acest preparat are efecte extraordinare. Curăţăm două rădăcini de nalbă mare şi le tăiem bucăţele. Deasupra turnăm o cană cu apă rece şi lăsăm maceratul timp de trei ore. Apoi, adăugăm o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Această doză se bea de-a lungul unei zile. Dacă este cazul, se continuă tratamentul încă două zile.

Mierea, balsam pentru gât

La primul semn de laringită, putem amesteca 20 de picături de tinctură de propolis cu două linguri de miere polifloră sau de tei. Acest "balsam" îl înghiţim cu puţin ceai de tei sau podbal. Vom repeta tratamentul de patru ori pe zi timp de o săptămână, şi rezultatul va fi cel aşteptat - scăpăm de răguşeală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite