Remedii eficiente împotriva acneei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta cu soia fermentată, infuzia de rădăcină de brusture sau conuri de hamei curăţă tenul de impurităţi Acneea este o afecţiune a pielii manifestată prin inflamarea glandelor

Dieta cu soia fermentată, infuzia de rădăcină de brusture sau conuri de hamei curăţă tenul de impurităţi

Acneea este o afecţiune a pielii manifestată prin inflamarea glandelor sebacee. Ea apare frecvent la vârsta pubertăţii, dar poate fi întâlnită şi la persoanele adulte.

Cele mai multe persoane au probleme cu acneea cauzată de secreţia excesivă de sebum. Stratul uleios de la suprafaţa pielii provoacă apariţia diferitelor afecţiuni ale epidermei, cum ar fi coşurile negre.

Unii specialişti în nutriţie pledează pentru o dietă care să elimine toxinele din organism, în timp ce fitoterapeuţii apelează la tratamentul pe bază de plante.

Soia fermentată, tratament japonez

Soia fermentată (natto) este foarte apreciată în cultura japoneză. "Soia fermentată are calităţi terapeutice deosebite. În procesul de fermentare apar modificări chimice care ajută la asimilarea rapidă a substanţelor nutritive.

Soia fermentată este protector de excepţie pentru organismul uman", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie. Dieta cu soia fermentată este recomandată atât pentru combaterea obezităţii, osteoporozei sau a bolilor intestinale, cât şi pentru tratarea acneei de maturitate.

Astfel, doza indicată pentru curăţarea tenului şi redarea strălucirii tenului este de 100 de grame zilnic. Produsul se poate cumpăra gata preparat. Întrucât are un miros ciudat şi un gust nu tocmai plăcut, soia poate fi consumată amestecată cu orez.

Tratamente cu infuzii şi paste

Pentru curăţarea tenului de coşuri şi puncte negre, foarte eficiente sunt şi compresele locale cu infuzii de rădăcină de brusture sau conuri de hamei.

Frecvent, se foloseşte şi infuzia de trei-fraţi-pătaţi, una dintre cele mai depurative şi antialergice plante din flora noastră. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă la un litru de apă clocotită. Se beau trei căni pe zi.
Un antiseptic valoros şi uşor de preparat este praful de scorţişoară amestecat cu miere.

Această pastă poate fi aplicată pe faţă seara. Dimineaţa se îndepărtează cu un tampon îmbibat cu apă caldă. Efectul se remarcă după două săptămâni. Sucul proaspăt obţinut din frunzele de mentă sau din fructul de papaya sunt şi ele recomandate de specialişti. Durata unui tratament este de 10-15 zile.

Pentru curăţarea tenului de punctele negre se poate prepara o pastă din seminţe de ridiche neagră şi apă. În perioada tratamentelor externe, dieta zilnică trebuie să fie bogată în crudităţi, mai ales legume, şi în lichide.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite