Rembrandt mai stă două zile la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

lucrări realizate de pictorul olandez Rembrandt van Rijn şi discipolii săi. Spre deosebire de expoziţia de anul trecut, "Umbre şi lumini. Patru secole de cultură franceză", pe care au

lucrări realizate de pictorul olandez Rembrandt van Rijn şi discipolii săi. Spre deosebire de expoziţia de anul trecut, "Umbre şi lumini. Patru secole de cultură franceză", pe care au vizitat-o 62.000 de persoane, cea dedicată lui Rembrandt a adunat doar 13.500 de vizitatori. Recordul (5.000 de persoane într-o singură seară) s-a înregistrat pe 20 mai, la "Noaptea muzeelor", când accesul a fost gratuit.
În mai au fost 6.000 de vizitatori, în iunie 3.500, iar în iulie, 4.000. "Mulţi oameni care au văzut expoziţia Rembrandt au intrat şi în alte săli. La prima vedere, nu pare atât de spectaculoasă, pentru că gravurile nu sunt la fel de apreciate ca picturile. Cu toate acestea, oamenii au venit, poate şi pentru că nu prea sunt evenimente vara", ne-a declarat Alina Pătru, unul dintre organizatori. Expoziţia "Întâlnire cu Rembrandt. 400 de ani de la moartea artistului" rămâne deschisă până duminică. Vizitatorii mai au la dispoziţie doar două zile pentru a-şi trece în palmaresul cultural un popas la muzeu, între orele 11,00 şi 19,00. Biletul de acces costă 4 lei pentru adulţi, 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Muzeul mai pregăteşte, pentru luna august, două expoziţii: "100 de antichităţi şi flori din cele patru anotimpuri. Artă modernă chineză în stil tradiţional", între 10 august şi 29 octombrie şi "Pictura românească şi grădina", cu lucrări de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, ştefan Luchian, Samuel Mützner, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza ş.a.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite