Relaţiile liderilor din CSI cu Moscova, la cheremul consoartelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rulofs. "Mihail îşi caută prieteni doar în Occident, unde locuiesc şi socrii săi", scrie "Komsomolskaia Pravda", care pune politica de distanţare de Rusia şi apropiere de structurile

Rulofs. "Mihail îşi caută prieteni doar în Occident, unde locuiesc şi socrii săi", scrie "Komsomolskaia Pravda", care pune politica de distanţare de Rusia şi apropiere de structurile euroatlantice pe seama influenţei de alcov.

Iuşcenko, nevastă de la Departamentul de Stat
Viktor Iuşcenko n-a fost preocupat de politică până la întâlnirea cu cea de-a doua soţie a sa. Bancherul ucrainean dorea să se lanseze în afaceri, dar întâmplarea a făcut ca destinul său să ia o altă întorsătură. Soarta sau serviciile secrete a făcut ca Iuşcenko, pe când era şeful Băncii Centrale din Kiev, să se întoarcă acasă cu avionul din Washington pe un loc de lângă cel ocupat de Katerina Ciumacenko, angajată a Departamentului de Stat al SUA, notează "Komsomolskaia Pravda". De altfel, prima doamnă a Ucrainei a recunoscut că, deşi soţul ei acţionează în virtutea convingerilor sale, ea îl va sprijini prin relaţiile pe care le are în Occident.

Soţia liderului kârgâz nu-şi uită originea
Altfel stau lucrurile în cazul liderilor care au soţii de origine rusă. Preşedintele Kârgâzstanului, Kurmanbek Bakiev, chiar dacă a venit la putere pe valul "Revoluţiei garoafelor", nu stă cu privirea aţintită spre Occident. Soţia sa, Tatiana, este rusoaică. S-a născut la Kuibâşev (Samara). Prima sa vizită în calitate de şef de stat, Bakiev a făcut-o în Rusia, în oraşul natal al soţiei sale. Apoi, Bakiev le-a cerut americanilor o sumă dublă pentru închirierea bazei aeriene "Manas" de către SUA.

Femeile din viaţa lui Karimov i-au scos pe americani din Uzbekistan
O altă rusoaică, tot Tatiana, este soţia preşedintelui uzbek Islam Karimov. Dacă acum câţiva ani relaţiile dintre Rusia şi Uzbakistan erau în declin, în prezent acestea s-au normalizat. Uzbecii au închis baza militară americană de pe teritoriul său, la cererea Moscovei. Momentul în care s-a produs desfiinţarea bazei militare a SUA a coincis cu divorţul fiicei lui Karimov de soţul său american. Dacă aceste două evenimente au vreo legătură între ele rămâne un mister, concluzionează publicaţia rusă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite