Relaţiile de cumetrie din sistemul penitenciar, în anchetă la Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier din Ministerul Justiţiei Mihai Poliţeanu a dezvăluit ieri că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, magistratul Alexandru Şerban, ar fi intervenit

Fostul consilier din Ministerul Justiţiei Mihai Poliţeanu a dezvăluit ieri că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, magistratul Alexandru Şerban, ar fi intervenit în angajarea surorii sale, Olimpia Muşat, a cumnatului său, Aurel Muşat, precum şi a unei prietene de familie a acestora, Nicoleta Cristescu. De altfel, Poliţeanu a făcut şi o sesizare la Ministerul Justiţiei, unde în prezent se derulează o anchetă în acest sens. Fostul consilier susţine că, în luna februarie a.c., Ministerul Justiţiei a cerut declaraţii pe propria răspundere ale tuturor angajaţilor ANP, în care aceştia trebuiau să precizeze dacă au rude angajate în sistemul penitenciar. Surprizele nu au întârziat să apară, astfel că, s-a constatat, că, din cei aproximativ 12.000 de angajaţi din sistemul penitenciar, mai mult de jumătate se află în relaţii de rudenie. Mihai Poliţeanu acuză că "în interiorul penitenciarelor s-au format adevărate triburi". Fostul consilier susţine că organizatorii concursului de angajare în ANP le-au favorizat pe rudele directorului general, care au luat note mici la proba scrisă, dar "la interviu au luat note disproporţionat de mari".

Şeful ANP susţine corectitudinea concursurilor de angajare

În replică, directorul general al ANP, Alexandru Şerban, a pus ieşirea publică a lui Poliţeanu prin faptul că acesta a fost într-o perioadă angajat în cadrul ANP în funcţia de consilier de imagine. "A fost detaşat de la Ministerul Justiţiei. Şi-a dat demisia odată cu remanierea guvernamentală", ne-a declarat magistratul. "Cei trei (sora, cumnatul şi prietenul) au fost angajaţi în ANP în urma unui concurs, pe care nu l-am organizat eu", ne-a mai spus acesta. Directorul adjunct al ANP, Sorin Dumitraşcu, cel care a organizat concursul de angajare, a respins ieri ideea unor aranjamente la examen. "Din august şi până în martie am organizat examene pentru 1.540 de posturi şi toate au fost organizate corect", ne-a explicat acesta. "Corpul de Control al MJ ne-a cerut mai multe documente pe care le-am înaintat", ne-a mai spus Dumitraşcu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite