Reîncepe nebunia pe străzile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul şcolii şi terminarea concediilor pun pe jar autorităţile bucureştene. Acestea încearcă în ultimul moment să aplice o serie de măsuri pentru a limita ambuteiajele din

Începutul şcolii şi terminarea concediilor pun pe jar autorităţile bucureştene. Acestea încearcă în ultimul moment să aplice o serie de măsuri pentru a limita ambuteiajele din trafic

Şcoala începe astăzi în Bucureşti cu ploi, cu un trafic infernal şi cu speranţa că toţi elevii vor ajunge în clase înainte de primul clopoţel.

Brigada de Poliţie Rutieră (BPR) se aşteaptă astăzi la critică din punctul de vedere al circulaţiei pe străzile din Capitală. Peste 250 de agenţi de circulaţie şi 80 de la Poliţia Comunitară se vor afla astăzi în intersecţii pentru a preîntâmpina ambuteiajele din zonele unde se fac lucrări.

"Vom monitoriza intersecţiile cu probleme şi vom suplimenta numărul de agenţi, mai ales în zonele unde se lucrează la carosabil", a anunţat Constantin Stroescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti.

Poliţiştii de la Circulaţie se aşteaptă şi ei la o zi grea. "Deşi avem aproximativ 85 de intersecţii inteligente, sistemul este incomplet şi nu poate da randament maxim. Degeaba am eu cinci semafoare inteligente, dacă al şaselea este model vechi, acolo se va crea cu siguranţă un ambuteiaj", este de părere un ofiţer de la Poliţia Rutieră.

Intersecţii cu probleme

Potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră, intersecţiile unde se formează cel mai frecvent blocaje sunt Bd Bălcescu - Str. C. A. Rosetti, Bd Magheru - Bd George Enescu, Piaţa Romană, Calea Victoriei - Str. Ion Câmpineanu, Piaţa Unirii, Calea Dorobanţi - Str. Mihai Eminesu şi Şos. Mihai Bravu - Iancului. De asemenea, sunt de evitat zonele unde se lucrează la reabilitarea infrastructurii. Printre acestea: pasajul Basarab şi zona Grozăveşti, pasajul Băneasa, strada Eforie şi Schitu Măgureanu.

RATB şi Metrorex iau măsuri

Pentru prevenirea aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun din Capitală, odată cu începerea anului şcolar, RATB suplimentează parcul auto existent cu o sută de autobuze, 30 de tramvaie şi 32 de troleibuze.

De asemenea, reprezentanţii Metrorex au anunţat că se va suplimenta numărul de garnituri de tren în funcţie de numărul de călători.

Amenzi de circulaţie şi de la Ordine Publică

Începând de astăzi, peste 1.700 de poliţişti de la Ordine Publică vor putea sancţiona şoferii care nu respectă regulile de trafic.

Şoferii prinşi că încalcă prevederile Codului Rutier vor fi pasibili de amenzi cuprinse între 450 şi 1.000 de lei şi şase puncte de penalizare.

De asemenea, pentru a semnala intersecţiile blocate sau aglomerările din trafic, bucureştenii pot apela gratuit numărul 9544, "telefonul traficului aglomerat", înfiinţat de Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

"Cum avem multe reclamaţii zilnice pentru problemele din trafic, am luat decizia de a înfiinţa acest nou număr pentru a evita aglomerarea liniei de urgenţă 112", a precizat subcomisarul Cătălin Adam, director adjunct la Poliţia
Capitalei.

Lucrările din faţa şcolilor

Bulevardul Schitu Măgureanu, la intrarea în Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, termen de finalizare 31.12.2008.

Pasajul Basarab, în zona Complexului Studenţesc Regie, termen de finalizare aprilie 2009.

Pasajul Băneasa, în apropierea Şcolii Generale Nr. 6, termen de finalizare mai 2009.

Strada General Berthelot, pe care se află Şcoala Specială Nr. 10, termen de finalizare 5.11.2008.

Zona Gara Obor, în apropierea Şcolii Generale 307 şi Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr. 4, termen de finalizare 26.11.2008.

Strada Drumul Sării, intrarea în Liceul Teoretic Ion Barbu, termen de finalizare 9.02.2009.

"Până acum a fost un trafic relaxant, dar cu şcoala începe şi calvarul. Funcţionarii de la Primărie sunt nişte obraznici, nu au făcut nimic, chiar dacă au bani pe mână. M-am săturat de lucrări şi de restricţii".
Adrian Sindilă, 28 de ani, taximetrist

"Pentru traficul din Bucureşti nebunia a devenit cuvântul de ordine. Eu locuiesc în Grozăveşti şi mersul cu metroul e un calvar. Nu e normal ca în fiecare an, de pe 15 septembrie să înceapă coşmarul ăsta în trafic!"
Cosmin Duţă, 25 de ani, student


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite