Regimul lacto-vegetarian: slăbiţi patru kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deseori, adepţii alimentaţiei naturiste doresc să slăbească urmând o dietă fără carne. Acest regim se bazează pe lactate, ouă şi vegetale. Dieta va fi urmată timp de două

Deseori, adepţii alimentaţiei naturiste doresc să slăbească urmând o dietă fără carne. Acest regim se bazează pe lactate, ouă şi vegetale. Dieta va fi urmată timp de două săptămâni şi se va finaliza cu o pierdere în greutate de patru kilograme.

Meniurile sunt alcătuite din ingrediente permise: plante aromate - la discreţie, smântâna obişnuită, cu un procent scăzut de grăsime, sau smântână din soia, pâinea de secară, de graham cu seminţe ori cea cu tărâţe sau mălai; deserturile constau în fructe bogate în vitamina C.

Pentru salate de crudităţi se pregăteşte un sos din sucul unei jumătăţi de lămâie, o linguriţă de muştar, una de ulei presat la rece (măsline, floarea-soarelui, porumb, susan); legumele, orezul, pastele se adaugă în preparate după ce acestea au fost fierte.

Iată din ce este alcătuit un mic dejun:

Micul dejun. Varianta estivală: Ceai verde, de mentă sau gălbenele, cafea, un iaurt degresat, patru linguri de musli fără zahăr, 200 g salată de fructe proaspete: pere, caise, piersici, mere, kiwi.

Varianta clasică. Ceai de mentă, gălbenele, coada-şoricelului sau cafea, două felii de pâine din făină integrală cu 10 g margarină degresată sau două linguriţe cu gem de fructe, un suc de fructe natural, un măr de mărime medie.

Varianta exotică. Ceai de plante sau cafea, o cană de lapte degresat cu trei linguri fulgi de ovăz, trei sâmburi de migdale, trei felii de mango.

Pentru a se obişnui cu această dietă fără carne, cei care urmează regimul trebuie să-şi alcătuiască cu multă atenţie meniul. Iată exemple de meniu variat şi sănătos, care să evite apariţia problemelor majore de sănătate:

Meniul 1. Doi morcovi raşi, asezonaţi cu un sos (preparat din sucul unei jumătăţi de lămâie, o linguriţă de ulei presat la rece şi cimbru) şi pătrunjel, tocat mărunt. 200 g broccoli înăbuşit cu suc de legume, patru linguriţe de tofu, 200 g brânză de vaci degresată, o felie de pâine de secară, o pară, piure de spanac.

Meniul 2. Omletă de mămăligă, 200 g fasole păstăi, fiartă la aburi, biscuiţi fără zahăr, două prune. Omleta de mămăligă, după metoda vegetariană, se prepară astfel: înăbuşim o ceapă mică în puţin ulei şi două linguri de apă. Apoi se adaugă 100 g mămăligă rece, mărunţită. Condimentăm cu cimbru sau rozmarin şi turnăm omleta într-o tigaie de teflon. Omleta trebuie rumenită pe ambele părţi, la foc mic.

Meniul 3. Orez integral cu linte şi fistic, salată verde cu sos preparat ca în reţetele anterioare cu suc de lămâie, ceapă şi pătrunjel, 200 g brânză degresată de vacă, salată de fructe cu scorţişoară sau frişcă vegetală - două linguriţe. Orezul integral se serveşte cu salată verde sau salată chinezească.

Meniul 4. Varză roşie tocată mărunt, asezonată cu suc de lămâie; omletă preparată dintr-un ou, două albuşuri şi suc de roşii sau sos de soia (se poate procura de la magazinele plafar), patru linguri de ceapă verde, tocată mărunt; salată de roşii cu castraveţi (în total, opt linguri), un pahar de suc de legume cu ciocolată sau suc de soia cu cacao (150 ml) şi o lingură de nucă măcinată.

Meniul 5. Salată de andive cu miez de nucă (o lingură), puţin muştar, o ceapă mică, tăiată mărunt, şi pătrunjel, 200 g fasole verde fiartă la aburi şi pătrunjel 200 g brânză de vaci. Sote de fasole boabe cu ulei de măsline, 100 g roşii mixate cu busuioc proaspăt şi un bob de usturoi, două prune, o felie de pâine de secară.

Meniul 6. O salată asortată preparată din mai multe ingrediente, 100 g fasole colorată din conservă, două roşii de mărime potrivită, zece linguri de fasole fiartă, un ou fiert tare, o salată verde, ceapă, pătrunjel, iar pe deasupra adăugăm sosul cu suc de lămâie. Un desert cu orez sau soia (150 g), o felie de pâine cu seminţe.

Meniul 7. Ciuperci înăbuşite (250 g), tofu (100 g), usturoi, suc de lămâie şi pătrunjel 200 g ţelină rasă amestecată cu o lingură de tărâţe sau fulgi de grâu, un iaurt degresat, un măr acrişor.

Meniul 8. Salată de roşii cu un ou fiert, o ceapă, o linguriţă ulei de măsline, presat la rece, şi pătrunjel; sărmăluţe cu orez şi ciuperci; un cocktail din suc de pere, scorţişoară şi suc de soia, o felie de pâine de secară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite