Regia Nationala a Padurilor - cercetata pentru achizitionarea unei cantitati imense de cartuse si echipamente de vanatoare in valoare de 1,6 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Romsilva spune ca sutele de mii de cartuse au fost achizitionate pentru paza si "combaterea rapitorilor cu par si pene"

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a demarat o ancheta privind achizitionarea de catre Regia Nationala a Padurilor Romsilva a unei cantitati imense de cartuse si echipamente de vanatoare, in valoare de aproximativ 63 miliarde lei fara TVA (1,6 milioane de euro). De aceasta suma au beneficiat doua firme - Alca Hunting si Rom Armi Com SRL. Corpul de Control al Ministerului Agriculturii investigheaza atat posibilitatea ca cele doua firme sa fi fost favorizate in obtinerea contractelor, cat si necesitatea achizitiilor facute de Romsilva. "Ministrul Agriculturii mi-a solicitat sa fac o analiza interna prin care sa vedem oportunitatea si legalitatea unor contracte prin care Romsilva a achizitionat cartuse si echipament de vanatoare. Valoarea contractelor este enorma. Vom studia si ofertele altor firme de profil, pentru ca sunt convins ca s-ar fi putut obtine preturi mai mici", ne-a declarat directorul general al Romsilva, Simion Maftei. Seful Romsilva doreste sa analizeze, de exemplu, daca s-a justificat achizitionarea unui numar atat de mare de cartuse de vanatoare cu alice. "S-au cumparat nu mai putin de 750.000 de cartuse de vanatoare cu alice. In prezent, in stocurile regiei exista 400.000 de asftel de cartuse, ceea ce inseamna ca nu era necesara cumpararea a atat de multe", a mai adaugat Simion Maftei. Potrivit unui comunicat al biroului de presa al Romsilva, in 2004 Romsilva a negociat si incheiat, prin licitatie publica, cu firma Alca Hunting doua contracte si un contract cu firma Rom Armi Com SRL, pentru achizitionarea unor tipuri de cartuse si echipament de vanatoare. Astfel, au fost achizitionate 50.000 de cartuse cu bile de cauciuc, tot atatea cartuse cu gaz, precum si un numar egal de cartuse de avertizare/sonare. Insa cea mai mare comanda a fost pentru cartusele de vanatoare cu alice - 750.000 buc. - in valoare de 24 miliarde de lei. In plus, au fost achizitionate si 100 de pistoale si 200 de costume de vanatoare. Conform datelor de la Romsilva, contractele cu cele doua firme s-au derulat integral. In ce-l priveste pe fostul director al Romsilva, Ion Dumitru, sub conducerea caruia s-au derulat cele doua contracte, acesta nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. "Achizitiile au fost dictate de necesarul regiei atat pentru paza fondului forestier, cat si pentru combaterea rapitorilor cu par si pene. Achizitia s-a facut corect, prin licitatie publica. Daca au aparut unele firme cu preturi mai mici, sa raspunda cine a desemnat cele doua firme", ne-a declarat fostul director al Romsilva, Ion Dumitru, care a adaugat ca nu este actionar la nici una dintre cele selectate si nici nu stie cine sunt actionarii lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite