Regele Mihai şi-a regăsit trecutul strămoşilor refăcut cu 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâmpinaţi de domni şi domniţe în costume de epocă, regele Mihai I al României şi regina Ana au deschis o poartă către un timp plin de farmec. Expoziţia "Parfum de epocă - mărturii din

Întâmpinaţi de domni şi domniţe în costume de epocă, regele Mihai I al României şi regina Ana au deschis o poartă către un timp plin de farmec. Expoziţia "Parfum de epocă - mărturii din timpul domniei regelui Carol I", pe care au inaugurat-o, reconstruieşte o istorie dominată de artă şi bun gust.
Regele şi regina au regăsit o atmosferă familială, simţindu-se în largul lor în galeria "Dialog" din Primăria Sectorului 2, printre obiecte şi tablouri vechi de Aman şi Grigorescu, asigurate de organizatori cu aproape 100.000 de euro. S-au oprit şi s-au uitat atent la pianina lui George Stephănescu, întemeietorul Operei, ceasul de aur pe care i l-a dat regele Carol fratelui său Victor, cărţi, fotografii cu dedicaţie, sfeşnice, gravuri. Regele a fost tăcut şi receptiv ca un şcolar la explicaţii, dar regina a fost mai volubilă, glumind în franceză şi engleză cu colecţionarii. Regele a fost puţin dezorientat când a aflat că se află chiar în sediul Primăriei Sectorului 2. Expoziţia rămâne deschisă până pe 7 iulie şi are intrare liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite