Regele Mihai I, la Şcoala "Ferdinand I"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şcoala 64 "Ferdinand I" din Capitală a aniversat, ieri, 80 de ani de la inaugurarea clădirii. La festivitate au fost invitaţi Majestatea Sa regele Mihai I al României şi Majestatea Sa regina Ana

şcoala 64 "Ferdinand I" din Capitală a aniversat, ieri, 80 de ani de la inaugurarea clădirii. La festivitate au fost invitaţi Majestatea Sa regele Mihai I al României şi Majestatea Sa regina Ana a României.
Amintindu-şi de anii de şcoală, regele le-a spus elevilor că "niciodată profesorii nu au avut o atitudine specială faţă de mine. Se purtau cu mine ca şi cu ceilalţi colegi, fără niciun fel de diferenţă. Îmi aduc aminte că la o lucrare de istorie am primit o notă mai mică decât am crezut eu că o să iau. L-am întrebat pe profesor de ce mi-a dat acea notă. Mi-a spus, şoptit la ureche, că a primit ordin de la director să nu-mi dea note prea mari. Nici până în ziua de azi nu am înţeles de ce. Trăsnăi? Cu toţii făceam la acea vreme prostii".
Regele Mihai şi Regina Maria au primit o plachetă omagială pentru ziua aniversară a şcolii şi au dezvelit, în aplauzele elevilor şi profesorilor, o placă omagială, "la 80 de ani de la înălţarea şcolii 64, în prezenţa Majestăţii Sale regele Mihai I al României şi a Majestăţii Sale regina Ana a României".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite