Regal muzical cu dansuri şi opere celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii sunt invitaţi mâine, de 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Filarmonica clujeană începe stagiunea 2009 cu un concert extraordinar în care vor fi prezentate capodopere ale muzicii clasice.

Joi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, Filarmonica de Stat „Transilvania” va susţine primul concert al anului 2009, în care va prezenta clujenilor un program special de dansuri.
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”, avându-l ca dirijor pe maestrul Horváth József, deschide noul an cu capodopere ale literaturii muzicale, începând cu „Dansurile româneşti” de Béla Bartók, continuând cu „Dansurile ungare” de Johannes Brahms, sau cu „Dansurile slave” de Antonín Dvořák.

De la „Carmen” la „Dunărea albastră”

Cu concursul violonistului Claudiu Hontilă, va fi interpretat renumitul Zigeunerweisen de Pablo Sarasate. Cea de-a doua parte a programului va fi formată din fragmente extrase din opere renumite: „Carmen” de Georges Bizet, „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski sau „Prinţul Igor” de Alexandr Borodin. Nu putea lipsi din program renumitul renumitul vals „Dunărea albastră” de Johann Strauss, cu care va fi încheiat concertul. Pe lângă selecţia de dansuri româneşti, ungare şi slave, se vor mai interpreta fragmente din “Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski sau „Prinţul Igor” de Alexandr Borodin

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite