Regal muzical la Castelul Peleş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soliştii Operei Naţionale din Bucureşti vor susţine astăzi, de la ora 17.00, recitalul "Omagiu lui Giacomo Puccini - 150 de ani de la naştere". Iubitorii de operă se vor delecta în acest

Soliştii Operei Naţionale din Bucureşti vor susţine astăzi, de la ora 17.00, recitalul "Omagiu lui Giacomo Puccini - 150 de ani de la naştere".

Iubitorii de operă se vor delecta în acest weekend cu spectacole de excepţie pregătite de teatrul liric bucureştean. Startul va fi dat de un concert în memoria lui Puccini, susţinut, astăzi, de artiştii operei la Castelul Peleş. În Capitală, de la ora 18.30, va fi onorată întreaga activitate artistică a sopranei Marina Mirea, cu o nouă reprezentare a operei rossiniene "Bărbierul din Sevilla". Reprezentaţia "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi de duminică, ora 18.30, va încheia seria spectacolelor deosebite oferite publicului.


Recitalul "Omagiu lui Giacomo Puccini - 150 de ani de la naştere" va avea loc în cadrul elegant al sălii de concerte a Castelului Peleş. Arii şi duete celebre din Tosca, Turandot, Boema, Manon Lescaut, Gianni Schicchi, Madama Butterfly vor fi interpretate de artiştii Roxana Cetali, Dorina Cheşei, Vasile Chişiu, Daniel Filipescu, Hector Lopez, Simonida Luţescu, Simona Neagu, acompaniaţi la pian de Luminiţa Berariu.

La Bucureşti, spectacolul aniversar Marina Mirea - "Bărbierul din Sevilla" se va desfăşura sub bagheta dirijorului Vlad Conta. Pe scena Operei Naţionale Bucureşti vor evolua soliştii Valentin Racoveanu, Ştefan Schuller, Vicenţiu Ţăranu, Pompeiu Hărăşteanu, Florin Simionca, Adriana Alexandru. În rolul Rosinei, cântat în multe stagiuni de soprana Marina Mirea, a fost distribuită Mihaela Stanciu.


Artişti brazilieni - oaspeţi de onoare la ONB


Seara de duminică va fi încheiată prin muzica lui Giuseppe Verdi. Reprezentaţia "Simon Boccanegra", programată de la ora 18.30, va aduce pe scenă invitaţi speciali din Brazilia.


Astfel, rolurile titulare, Amelia şi Gabriele, vor fi interpretate de soprana Eliane Coelho şi de soţul său, tenorul Juremir Vieira. Solista braziliană a debutat la începutul acestui an, pe scena bucureşteană, în rolul titular din opera pucciniană Manon Lescaut. Alături de cei doi invitaţi, în spectacol vor mai evolua Ionuţ Pascu, Mihnea Lamatic, Ion Dimieru, Cristina Eremia etc. Pupitrul dirijoral îi va aparţine lui Ciprian Teodoraşcu.

Arii celebre vor răsuna astăzi în sala de concerte a Castelului Peleş. Soliştii Operei Naţionale Bucureşti vor fi acompaniaţi la pian de Luminiţa Berariu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite