Regal de muzică de fanfare în localitatea arădeană Buteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna arădeană Buteni găzduieşte, în acest sfârşit de săptămână, cea de-a VI-a ediţie a festivalului internaţional al "Paradei fanfarelor". Iniţiatorii acestui eveniment cultural cu

Comuna arădeană Buteni găzduieşte, în acest sfârşit de săptămână, cea de-a VI-a ediţie a festivalului internaţional al "Paradei fanfarelor". Iniţiatorii acestui eveniment cultural cu participare internaţională sunt Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, Primăria şi Consiliul Local Buteni.

"La ediţia din acest an participă fanfare din România - Buteni, Arad, Argeş, Caransebeş etc., dar şi din Ungaria şi Republica Serbia şi Muntenegru", ne-a declarat primarul comunei Buteni, Radu Lucian Blaga. Deschiderea oficială a festivalului fanfarelor va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, cu o paradă a tuturor fanfarelor prin centrul comunei, cu oprire în faţa Căminului Cultural.

După care, vor susţine recitaluri fanfarele Bisericii ortodoxe din Buteni, a Bisericii penticostale din localitatea arădeană Cil, fanfara "Harul" din Lugoj şi fanfara "Argeşul" din Piteşti. Invitaţii de onoare ai primei seri de festival sunt membrii Fanfarei Casei de cultură din Coştei din localitatea Voivodina-Serbia.

Duminică, în cea de-a doua zi de festival, vor urca pe scenă fanfara "Crescendo" din Buteni, fanfara Bisericii Penticostale din localitatea arădeană Almaş, fanfara Bisericii Baptiste din Rusca Montana, judeţul Caraş Severin, şi fanfara Casei de cultură a municipiului Arad. Festivalul fanfarelor va fi încheiat cu un recital extraordinar susţinut de fanfara din localitatea maghiară Pecs, din componenţa căreia fac parte nu mai puţin de o sută de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite