Refugiaţii din România şi-au arătat talentele sportive într-un meci de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă formată din africani, camerunezi şi congolezi a jucat săptămâna aceasta, cu ocazia Zilei Internaţionale a Refugiaţilor, un meci de fotbal împotriva angajaţilor Ministerului

O echipă formată din africani, camerunezi şi congolezi a jucat săptămâna aceasta, cu ocazia Zilei Internaţionale a Refugiaţilor, un meci de fotbal împotriva angajaţilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Dintre cele patru echipe, refugiaţii au fost susţinuţi cel mai zgomotos de către prietenii lor de pe margine. "Toţi cei din echipă au ţinut să vină la meci, pentru că e o ocazie să ne mai vedem unii cu ceilalţi. Am venit să câştigăm, pentru că avem doi oameni din Camerun care au jucat fotbal de performanţă", a spus Aime Lema, conducătorul echipei Refugiaţilor. Majoritatea din ţări francofone, jucătorii de pe margine îşi încurajau colegii, "allez les bleus" (hai albaştrii - n.r.), fiind îndemnul care răsuna din toate părţile către fotbaliştii Refugiaţilor, care purtau costume albastre.

"Noi am venit să luăm cupa pentru locul întâi, numai că e mai greu, că trebuie mai multă organizare în echipă", a spus Orhan, un jucător turc de 17 ani, unul dintre cei mai tineri jucători ai Echipei Refugiaţilor. Îndârjirea jucătorilor străini nu a dat cele mai bune roade, ei ocupând locul patru. Şi în ţară au avut loc acţiuni pentru refugiaţi. Cei din Timişoara au făcut o vizită în staţiunea Băile Calacea, unde au avut loc concursuri de şah, fotbal şi înot, iar la Galaţi, refugiaţii au participat la un tur al oraşului şi au stat la picnic în Parcul Gârboavele. Mâine şi poimâine, Oficiul Naţional pentru Refugiaţi organizează alte acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Refugiaţilor, cu degustări de mâncăruri şi prezentare de costume populare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite