Referendum pentru o şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Constanţa vrea să organizeze un referendum local pentru construirea Şoselei de Coastă, după ce proiectul a fost respins de Ministerul Mediului pe motiv că se încalcă

Consiliul Local Constanţa vrea să organizeze un referendum local pentru construirea Şoselei de Coastă, după ce proiectul a fost respins de Ministerul Mediului pe motiv că se încalcă legislaţia privind zonele costiere.

Consilierii constănţeni au căzut de acord să trimită, în prealabil, o scrisoare deschisă premierului Călin Popescu Tăriceanu, pentru a obţine sprijin în realizarea şoselei. Dacă nu vor obţine aviz favorabil de la guvern, aceştia sunt decişi să organizeze, ca ultim demers, un referendum local pentru aprobarea investiţiei.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a prezentat, ieri, în şedinţa de Consiliu Local Municipal, master-planul realizat cu finanţare de la Guvernul României prin care specialişti de la organizaţii internaţionale de turism recomandă, spune el, crearea de zone de distracţie, de dezvoltare imobiliară, dar şi a unei şosele de coastă la Constanţa. Edilul a precizat că a trimis Ministerului Mediului o adresă prin care solicită acordarea avizului de mediu, întrucât proiectul are restul documentelor aprobate.

Răspunsul de la minister a fost însă că se încalcă legea zonei costiere, deşi, susţine primarul, legislaţia prevede excepţii pentru lucrările de utilitate publică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite