Reculul investiţiilor străine la BVB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna iunie, investitorii străini au cumpărat titluri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de doar 178,6 milioane de lei (48,8 milioane de euro), conform Comisiei Naţionale a Valorilor

În luna iunie, investitorii străini au cumpărat titluri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de doar 178,6 milioane de lei (48,8 milioane de euro), conform Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Cu toate acestea, conform statisticilor, BVB Bucureşti indică o întoarcere a trendului în luna iulie, când nerezidenţii au fost cupărători neţi, cu un plus de 2,4 milioane de euro.

Piaţa continuă însă să fie dominată de investorii locali, ce concentrează mai mult de 75% din valoarea totală a tranzacţiilor. Absenţa străinilor este reflectată de nivelul redus al tranzacţiilor, media pe acest an fiind de trei ori mai mică decât în urmă cu un an, când depăşea 18 milioane de euro după primele şapte luni din an.

Luna iunie a anului trecut a reprezentat punctul maxim al achiziţiilor realizate de străini, aceştia cumpărând titluri de 1,06 miliarde de lei (331,6 milioane de euro).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite