Rectorul UB: "Universitatea Bucureşti nu poate retrage o diplomă, fără acordul Ministerului Educaţiei". Andronescu trebuie să decidă pentru Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru
Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a spus că diplomele de doctorat pot fi retrase numai cu acordul Ministerului Educaţiei, deoarece ministrul este cel care îşi dă avizul în legătură cu eliberarea acestora.

CITEŞTE MAI MULT:

Universitatea Bucureşti: Victor Ponta a plagiat şi a plagiat intenţionat. Numărul paginilor cu copy-paste a crescut la 115

Plagiat Ponta 1

CLICK PE IMAGINE PENTRU COMPARAŢIA INTEGRALĂ!

Mircea Dumitru a explicat că Universitatea este cea care eliberează diploma, însă aceasta are avizul Ministerului Educaţiei, iar pentru retragerea unei diplome trebuie ca şi ministrul să fie de acord.

Practic, în acest moment, Ecaterina Andronescu ar trebui să semneze pentru retragerea diplomei de doctorat a şefului său din Guvern.

Rectorul a precizat că săptămâna viitoarea vor avea loc şedinţele Consiliului de Administraţie şi Senatului Universităţii Bucureşti, unde va aduce la cunoştinţă colegilor rezultatele analizei făcute de Comsia de Etică în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta susţinută în 2003.

"În urma consultării în aceste foruri, vom lua o decizie, în confomitate cu legislaţia", a precizat Mircea Dumitru.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite