Rectorul Astărăstoae, anchetat şi premiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae a fost făcut, ieri, cetăţean de onoare al Iaşiului
Vasile Astărăstoae a fost făcut, ieri, cetăţean de onoare al Iaşiului

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, învinuit în scandalul de corupţie de la Universitatea de Medicină Iaşi, a primit ieri-seară titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului.

Titulatura i-a fost acordată la propunerea primarului Gheorghe Nichita, în cadrul evenimentului intitulat „Seara Valorilor". Municipalitatea a decis să-i acorde distincţia medicului ieşean la două zile după ce Astărăstoae a fost citat de DNA pentru a da explicaţii în legătură cu acuzaţia de trucare a unei licitaţii în valoare de 6,4 milioane de lei. Miza ar fi un program electronic implementat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) intitulat „e-learning".

„Toate detaliile despre situaţia declanşată de platforma e-learning vor fi date duminică (mâine - n.r.), în cadrul unei conferinţe de presă. N-am fost la audieri la DNA. Mi s-a amânat audierea pentru săptămâna viitoare", a spus rectorul Vasile Astărăstoae. Acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru Astărăstoae a fost aprobată atât de Comisia de Cultură din cadrul Consiliului Local, cât şi de consilierii locali.

„Am votat neştiind de acuzaţiile care i se aduc şi nu mă interesează aceste acuzaţii. Nu mă ocup de raporturile lui cu organele de cercetare. N-am nimic împotrivă ca rectorul Astărăstoae să primească acest titlu, m-am întâlnit cu el în multe contexte culturale şi s-a remarcat prin performanţe deosebite în plan medical şi al învăţământului. Dacă va fi condamnat, probabil i se va retrage titlul", a spus consilierul local Valentin Ciucă, membru al Comisiei de Cultură. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite