Rectorii, sfidaţi la Consiliul Diplomelor Universitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şedinţă în noua formulă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost, ieri, "un fiasco" total, ne-au declarat rectorii care

Prima şedinţă în noua formulă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost, ieri, "un fiasco" total, ne-au declarat rectorii care au participat la întâlnire, în calitate de preşedinţi ai comisiilor de specialitate.
"În noua organizare a CNATDCU avem de-a face cu o comisie mare care trebuie să valideze hotărârile comisiilor de specialitate. După o parte preliminară de discuţii, în plen, onor comisia s-a retras într-o altă încăpere şi a început să-i cheme, unul câte unul, pe preşedinţii comisiilor de specialitate, în număr de 37. După ce au ascultat vreo 20 de preşedinţi de comisii, şedinţa s-a întrerupt: o parte din membrii comisiei mari, prezidată de Nicolae Manolescu, au plecat că aveau treabă şi nu s-a mai întrunit cvorumul, aşa că ne-au trimis acasă", spune Dan Stematiu, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi preşedintele Comisiei de Inginerie Civică şi Instalaţii. Nervos era, ieri, şi Ion Vişa, rectorul Universităţii "Transilvania" din Braşov, care venise degeaba în Capitală: "E anormal să fim aduşi aşa şi să fim lăsaţi pe la uşi, nu pot să accept acest comportament. O sfidare totală! Dac-aş fi ministru, i-aş destitui pe toţi cei din comisia mare!". Preşedintele CNATDCU, Nicolae Manolescu, spune că a trebuit să amâne şedinţa pentru 31 iulie, pentru că la numărătoare nu i-au mai ieşit decât vreo 18 membri, din totalul de 33. "Am crezut că au ieşit într-o pauză şi, de fapt, plecaseră de tot".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite