Recrutări de „căpşunari” la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Englezii importă mână de lucru ieftină din judeţul Mureş pentru agricultură, oferind salarii atractive. Salariul minim în domeniu este de 5,74 lire pe oră, dar orele muncite în plus pot ajunge la 11 lire.

Firma de recrutare Starling caută, în această perioadă, muncitori sezonieri din România, pentru fermele din Anglia. Personalul va fi angajat cu contract sezonier de muncă, în conformitate cu programul englez de încadrare în muncă a cetăţenilor români (Seasonal Agricultural Workers Scheme).

Asigurare medicală pentru sezonieri

Câştigurile sunt în concordanţă cu regulile impuse de legislaţia Marii Britanii în ceea ce priveşte programele agricole. Salariul minim impus de Ministerul Muncii din Anglia în domeniul agricol este de 5,74 lire/oră, iar muncitorii care depăşesc norma minimă de lucru pot ajunge, în funcţie de numărul de ore lucrate, la salarii de până la 11 lire/oră.
Angajatorul oferă şi asigurare medicală sezonierilor. Muncitorii urmează să fie cazaţi în caravane de câte 4-6 persoane, iar pentru cazare, aceştia vor plăti 32 de lire sterline săptămânal.

Există 400 de locuri

Contractul cu angajatorul din Anglia se semnează în România, costurile pentru semnarea contractului, documentaţie şi mediere de către agenţia de recrutare sunt de 200 de lire sterline.
„Am primit cereri pentru aproape 400 de persoane din partea firmelor din Anglia, deci oferta va fi valabilă cât timp această cifră nu va fi acoperită. Până în prezent nu au existat aplicaţii din partea celor din Târgu-Mureş, însă aceştia pot oricând să ne contacteze”, ne-a declarat reprezentantul firmei de recrutare din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite