Recomandarea este sa marim taxa tv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Cei mai multi angajati ai TVR reclama birocratia din interiorul institutiei si faptul ca e nevoie de multe acorduri pentru demararea unor actiuni. Dvs. cate hartii semnati pe zi? - Una din

- Cei mai multi angajati ai TVR reclama birocratia din interiorul institutiei si faptul ca e nevoie de multe acorduri pentru demararea unor actiuni. Dvs. cate hartii semnati pe zi?
- Una din prioritatile mele imediate este usurarea fluxului de productie si scaderea birocratiei. Cat priveste numarul de hartii pe care il semnez zilnic: sunt peste 50, iar, spre exemplu, pentru o aprobare de filmare in strainatate, semnez in sase exemplare.
- Ce intentionati sa faceti in privinta taxei de abonament? Veti cere marirea ei?
- Este un adevar ca taxa tv din Romania este printre cele mai mici din Europa si ca nu a mai fost majorata de mult timp. Printre recomandarile studiului efectuat de Deloitte se numara si marirea taxei tv. Insa asta nu inseamna ca acesta va fi primul lucru pe care il voi cere. In acest moment, prioritatile sunt programele TVR.
- Este posibila, in mod real, o reorganizare fara disponibilizari? V-ati temut de reactia sindicatului?
- De ce nu ar fi posibila o reorganizare fara disponibilizari? Am mai spus-o: in TVR sunt oameni buni si chiar foarte buni. Am fost foarte incantat sa constat acest lucru. Tot ce vreau in urma reorganizarii este sa eficientizez toate procesele. Si, pe langa reorganizare, vom mai face eforturi pentru popularizarea unui nou mod de desfasurare a activitatii, a unei noi mentalitati. Dar aici deja vorbim despre cultura organizationala si, pentru asta, e nevoie de foarte mult timp, de ani de zile. Daca m-am temut de reactia sindicatului? Reactie la eventuale disponibilizari? Nu.
- Angajatii se plang si ca posturile de conducere nu sunt ocupate de persoanele cele mai potrivite. Vor cadea cateva capete in TVR?
- Da, daca va fi cazul.
- La inceputul mandatului declarati ca sunteti nemultumit de calitatea programelor. Ce ati facut pentru a schimba acest lucru?
- Da, asa este. Sunt programe care nu cred ca sunt suficient de bune sau potrivite pentru televiziunea publica. Ceea ce am facut pana in acest moment este stabilirea unei noi strategii si a unui ,action plan" pentru primavara 2006. Am constatat in multe cazuri ca sunt destule programe neperformante si care sunt urmarite in mare masura de populatia din zona rurala si in varsta de peste 50 de ani. Am hotarat sa ,rupem pisica" si sa ne propunem sa producem mai putin, dar mai bine din punct de vedere calitativ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite