Preţuri supralicitate de „Ziua Recoltei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţată cu mare fast de autorităţi, sărbătoarea „Ziua Recoltei” a fost o mare dezamăgire pentru turiştii şi localnicii care au trecut prin pieţele Braşovului. Au venit cu gândul că se pot aproviziona  pentru iarnă cu legume, dar au rămas dezamagiţi de preţurile mari afişate de comercianţi şi au plecat cu sacoşele goale.

Gospodarii au făcut socoteala şi au descoperit că în cursul săptămânii preţurile erau mici, dar ieri, în plină sărbătoare a recoltei, tarifele au fost umflate artificial. „Am fost în Piaţa Dacia şi am crezut că de «Ziua Recoltei» vor scădea preţurile. De fapt, ele au crescut. Un kilogram de prune se vindea cu 1,5 lei, iar astăzi costa trei lei“, a spus Dan Iordăchescu (75 de ani).

De „Ziua Recoltei“, un kilogram de gogoşari s-a vândut cu preţuri cuprinse între 2,8 şi 3,5 lei, vinetele între 2 şi 3 lei, în funcţie de calitate şi mărime, ardeii capia 3,5 lei, fasolea verde între 3 şi 3,5 lei, iar pentru un kilogram de gogonele trebuia să scoţi din buzunar 1,8 lei.

Mustul a picat bine după pastramă


Comercianţii au recunoscut că nu au vândut mai nimic, dar nu au vrut să lase la preţ.„Deocamdată, vânzarea stă pe loc. Suntem optimişti şi sperăm că poate, cu timpul, va merge mai bine. Eu cred că preţurile sunt mai mult decât accesibile, că trebuie să ne recuperăm şi noi banii pe care i-am investit în lucrările agricole“, a spus Corneliu Mişcu (57 de ani), producător din Târgovişte. De „Ziua Recoltei” cel mai bine s-au vândut mustul şi mititeii. La mare căutare a fost şi slănina sau pastrama de oaie, preţul acestora variind între 14 lei şi 29 de lei kilogramul.

Avalanşă de cumpărărtori la  „SLOW FOOD“

Afumături şi brânzeturi din belşug s-au găsit la Târgul Slow Food, organizat tot ieri în centrul urbei. Cei peste 20 de producători din toată ţara au atras cu produsele lor 100% naturale foarte mulţi clienţi. „Am mai cumpărat păstrăv afumat şi îmi place foarte mult. Voi veni şi la ediţia de luna viitoare“, a spus Alina Şerban, de 25 de ani. Kilogramul de peşte afumat în cetină de brad s-a vândut cu 20 lei/kg.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite