Reclamat la CSM, Becali nu riscă nicio sancţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a declarat ieri că va cere declanşarea unor verificări cu privire la afirmaţiile denigratoare făcute de Gigi Becali la adresa procurorilor DNA. Decizia a

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a declarat ieri că va cere declanşarea unor verificări cu privire la afirmaţiile denigratoare făcute de Gigi Becali la adresa procurorilor DNA. Decizia a fost luată la insistenţele şefului DNA, Daniel Morar. "S-au adus injurii procurorilor, au fost făcuţi cârpe (...). Trebuia să vă autosesizaţi din oficiu", a spus Morar cu privire la atitudinea pasivă a Consiliului.

CNA s-a autosesizat

Membrii CNA s-au autosesizat ieri în legătură cu afirmaţiile lui Gigi Becali la adresa magistraţilor.Becali a declarat în cadrul emisiunii "Naşul" de la B1tv că, în ceea ce priveşte "dosarul valiza cu 1,7 milioane de euro de la Cluj", are un singur regret şi anume că nu s-a dus la un sex shop să umple "o geantă de vibratoare şi alte alea, iar procurorii când băgau mâna în diplomat să le scoată şi să şi le bage în gura... în alea..." În urma anchetei CSM, Gigi Becali nu riscă însă absolut nicio sancţiune.

Consiliul poate doar să decidă şi să comunice apoi public faptul că finanţatorul Stelei a făcut afirmaţii denigratoare. Specialiştii în drept susţin că, în cazul în care se simt vizaţi de declaraţiile lui Becali, procurorii care anchetează dosarul "Valiza" îl pot da pe acesta în judecată pentru calomnie.

În această situaţie, puţin probabilă, trebuie însă să se retragă din ancheta penală. Becali nu poate fi acuzat nici de ultraj, întrucât nu a ameninţat direct niciun procuror.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite