Reclamă ungurească în ziare româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din ţara vecină îşi promovează produsele în publicaţiile arădene Agenţii comerciali din Ungaria şi-au îndreptat strategiile de marketing către piaţa românească.

Comercianţii din ţara vecină îşi promovează produsele în publicaţiile arădene

Agenţii comerciali din Ungaria şi-au îndreptat strategiile de marketing către piaţa românească. Încurajaţi de numărul tot mai mare al românilor care aleg să-şi facă cumpărăturile în ţara lor, comercianţii ungari au trecut "la atac", începând să-şi facă reclamă în publicaţii din Arad şi să distribuie, în această zonă, pliante publicitare.

Produsele şi serviciile oferite sunt dintre cele mai diverse, de la turism şi învăţământ particular până la produse alimentare şi farmaceutice sau electrocasnice.

Fie că se îndreaptă spre hipermarketuri, pentru a se aproviziona cu produse alimentare, către pieţe, unde hainele sunt mai ieftine decât în România, sau că profită de reducerile din magazinele de electrocasnice, tot mai mulţi arădeni îşi încheie săptămâna de lucru cu o vizită în Ungaria. Convinşi că au rămas multe zone şi domenii comerciale neexploatate, ungarii au pornit o adevărată campanie publicitară la Arad.

Anunţuri de genul "comercializăm toată gama de seminţe pentru flori şi accesorii pentru grădină" sau "confecţionăm şi comercializăm ferestre şi uşi din termopan la cele mai accesibile preţuri" şi până la "sejururi la cele mai mici preţuri în pensiuni şi cabane din Ungaria" pot fi văzute tot mai des în paginile de publicitate ale ziarelor locale.

" România este o piaţă nouă pentru agenţii din Ungaria"

Szoke L. Maria, directorul cotidianului "Jelen", care apare tipărit în limba maghiară în judeţele Arad, Alba, Caraş-Severin şi Timiş, ne-a declarat că, în a doua parte a acestui an, tot mai mulţi agenţi comerciali din Ungaria cer să-şi facă publicitate în ziarele arădene.

"Contractele de publicitate se încheie direct la sediul nostru sau prin agenţii de publicitate. România este o piaţă nouă pentru agenţii comerciali din Ungaria şi ei vor să atragă cât mai mulţi clienţi în diverse domenii de activitate", a precizat Szoke L. Maria. Multe anunţuri de mare publicitate vin de la pensiuni turistice, hoteluri sau chiar persoane particulare, în special din oraşul Gyula, unde există băile termale "La Cetate", frecventate de arădeni şi timişoreni.

De asemenea, instituţii de învăţământ particulare din Szeged şi Budapesta caută studenţi prin mica publicitate. Nu lipsesc nici micii comercianţi, începând cu cei care vând flori sau animale exotice şi terminând cu cei care desfac produse agricole.

În ţara vecină, pe lângă promoţii de orice fel, comercianţii oferă clienţilor diverse facilităţi. Astfel, marile lanţuri de magazine oferă transport gratuit din mai multe zone ale oraşului până la centrele comerciale situate, în mare parte, la periferie.

Odată ajuns la hipermarket, clientul poate beneficia şi de alte servicii, cum ar fi repararea pantofilor la preţ redus, locuri de joacă şi supraveghetor pentru copii, fără taxe sau servicii de înfrumuseţare şi masaj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite