Reclama la alcool ar trebui interzisă pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SpecialiŞtii cred că studiul realizat de DSMB are doar un caracter de semnal de alarmă şi ar trebui detaliat, pentru aflarea cauzelor şi a modului în care tinerii îşi procură băuturile

SpecialiŞtii cred că studiul realizat de DSMB are doar un caracter de semnal de alarmă şi ar trebui detaliat, pentru aflarea cauzelor şi a modului în care tinerii îşi procură băuturile alcoolice.
"Atunci când un copil adoptă comportamente de risc trebuie văzut cine poate interveni: familia, şcoala, biserica sau comunitatea", ne-a declarat conf. univ. Marius Pieleanu, director al SNSPA, expert în studiul devianţei. "Problemele pleacă din mediul familial: fie părinţii nu au timp să se ocupe de educaţia copiilor, fie nu au nici ei repere pe care să le transmită. Alcoolismul e cea mai răspândită formă de dependenţă, multe familii sunt afectate, iar copiii îi iau ca modele pe adulţi. Au de la cine învăţa, cum se spune. Influenţa grupului are un rol extrem de important, mai ales dacă adolescentul are probleme acasă. Integrarea într-un grup care să-i asigure sprijinul pe care nu îl găseşte în familie îl va determina să calce orice reguli sociale pentru a fi acceptat în "gaşcă". E greu să rezolvăm criza familiei în societatea modernă şi nici nu ştim dacă e mai bine să acţionăm cu duritate sau prin persuasiune, la şcoală. Pentru asta ar trebui să fie detaliat studiul. Cert este că se poate interveni rapid la nivelul comunităţii. Societatea oferă antimodele. Stadioanele sunt invadate de reclame la alcool, barurile înlocuiesc cofetăriile, în jurul liceelor, iar vedetele apar la televizor pe la tot felul de petreceri în cluburi şi restaurante. Reglementarea acestor domenii ar fi un prim pas în soluţionarea problemei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite