Reciclatorul casnic de resturi alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ecologist ingenios a inventat un aparat de folosire a gunoiului de bucătărie În mod surprinzător, cele mai multe deşeuri din gropile de gunoi sunt resturile alimentare şi hârtia,

Un ecologist ingenios a inventat un aparat de folosire a gunoiului de bucătărie

În mod surprinzător, cele mai multe deşeuri din gropile de gunoi sunt resturile alimentare şi hârtia, ambele substanţe biodegradabile. De altfel, statisticile arată că aproape 50% din deşeurile urbane sunt cele alimentare şi de hârtie, în condiţiile în care hrana neconsumată pe care o aruncăm este cel mai puţin reciclat deşeu.

Marea problemă a gropilor de gunoi încărcate cu resturi alimentare şi hârtie este lipsa oxigenului, indispensabil în procesul de degradare. Din cauza exploziei populaţiei şi lipsei spaţiului de depozitare a gunoiului, costurile preluării deşeurilor cresc ameţitor. Acest lucru nu poate să însemne decât taxe mai mari pentru toată lumea.
Deşeurile alimentare sunt încălzite

Russ Cohn, un expert american în reciclarea deşeurilor, a plecat de la o idee mai veche pentru a inventa o soluţie mai simplă pentru eliminarea deşeurilor alimentare din gospodărie şi transformarea lor în îngrăşământ natural.

"Nature Mill" este un aparat casnic destinat să preia şi să prelucreze deşeurile alimentare pe care le aruncăm zilnic. Aparatul funcţionează după un principiu relativ simplu. Resturile alimentare sunt depozitate în aparat, într-o cantitate de maximum 55 de kilograme. Pentru cel mai eficient rezultat, e bine ca resturile să intre în bucăţi mici.

Alimentele rămân o vreme depozitate într-o nişă încălzită la temperatură crescută, pentru procesul de descompunere. Temperatura mare distruge mirosurile, germinaţia seminţelor sau agenţii patogeni.

Descompunere fără miros

Materialul organic este apoi mutat, printr-o trapă, într-o cameră inferioară, unde deşeurile continuă să se descompună. În trecut, resturile în descompunere emanau un miros foarte neplăcut, însă sistemul folosit de "Nature Mill" consumă deşeurile mai rapid şi fără mirosul specific. Acestea au un uşor iz de paie ude sau de ciuperci.

Mirosul poate fi redus şi mai mult, prin reechilibrarea chimică din interior, adăugând mici cantităţi de drojdie de bere pentru reducerea acidităţii. O fantă îngustă lasă să intre încontinuu aer proaspăt în camera de descompunere, furnizând astfel oxigenul necesar.

Aparatul e mic şi uşor de depozitat în orice bucătărie, garaj sau spălătorie pentru administrarea eficientă a deşeurilor alimentare. Cine nu are suficient spaţiu îl poate depozita afară, deoarece rezistă la o eventuală ploaie. Singura problemă este faptul că are nevoie de energie, deci şi de o priză.

La un interval de circa două săptămâni, un indicator luminos arată că procesul de descompunere este gata, iar compartimentul inferior este pregătit de golire. Îngrăşământul rezultat este un amestec foarte bogat de fertilizatori, care pot fi folosiţi la plantele din ghiveci sau în grădină. Din cantitatea iniţială de deşeuri introduse în aparat, aproape 70 la sută vor fi dispărut complet.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite