Rechinul Negru, din nou pe cerul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterul de luptă Ka-50, supranumit Rechinul Negru, va fi din nou folosit de armata rusă. După cum a declarat acum două zile fostul ministru al apărării, Serghei Ivanov, firmele

Elicopterul de luptă Ka-50, supranumit Rechinul Negru, va fi din nou folosit de armata rusă. După cum a declarat acum două zile fostul ministru al apărării, Serghei Ivanov, firmele constructoare vor primi în curând o comandă din partea statului rus, pentru o perioadă de timp nedeterminată, de ordinul anilor, ce va viza reluarea procesului de fabricaţie a aparatelor de zbor. Cu ocazia unei vizite oficiale în regiunea Primorje (Extremul Orient rus), Seghei Ivanov a spus că "elicopterele Rechinii Negri vor intra, în primul rând, în serviciul Forţelor armate ruse, cu scopul de a apăra siguranţa noastră naţională". Elicopterul de luptă Ka-50, pentru care, la nivel mondial, nu există nimic analog, a fost fabricat iniţial în regiunea Primorje, pe timpul Uniunii Sovietice. Însă în 1998, din cauza unor probleme de ordin financiar, ministrul apărării a decis să suspende comenzile de producţie. Ceea ce s-a şi întâmplat, pe o perioadă de timp nedeterminată.

Dar, potrivit noilor declaraţii ale lui Ivanov, pentru 2007-2008 este prevăzută reluarea procesului de fabricaţie la Arseniovo, una dintre cele mai importante uzine de armament din Primorje, unde lucrează 3.500 de muncitori. Pentru început, aceştia vor fabrica patru exemplare de "rechini", care vor intra imediat în dotarea Forţelor armate. Iar până în anul 2015, armata va fi dotată cu zeci de exemplare de Ka-50 şi Ka-52.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite