Recensământul se încheie astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Estimările arată că suntem puţin peste 20 de milioane de români, cu un milion mai puţin decât la recensământul din 2002.

Recensământul nu se va prelungi dincolo de data de 31 octombrie, ultima zi oficială în care se vor înregistra populaţia şi locuinţele din România, au declarat surse din Institutul Naţional de Statistică (INS). S-au numărat, până acum, aproape 88,5% din locuinţele estimate a exista în România şi se poate spune deja că la finalul recensământului vom avea puţin peste 20 de milioane de locuitori. Cu aproximativ un milion de persoane mai puţin decât la ultimul recensământ, cel din 2002. Este vorba de persoane prezente la domiciliu, plecate pentru o perioadă mai scurtă sau plecate la muncă în străinătate de mai mult timp.

Câţi dintre ei au fost declaraţi de rude ca fiind plecaţi afară de mai mult de 12 luni şi, prin urmare, vor fi scoşi din populaţia României, vom afla peste câteva luni. Dacă numărul va corespunde celui estimat de Eurostat (biroul european de statistică) - aproape de trei milioane de persoane, atunci populaţia ţării va fi de numai 17 milioane. Restul de trei milioane de oameni vor fi cuprinşi în populaţia statelor unde s-au stabilit.

Probleme în Capitală

Problema pare să fie în Capitală, unde numărul final al locuitorilor (calculat pe baza procentelor comunicate zilnic de INS) a oscilat puţin peste două milioane. După înregistrarea a 76% din locuinţele estimate, numărul celor din Capitală a ajuns la 1,450 de milioane, ceea ce înseamnă că am putea avea la final doar 1,9 milioane de bucureşteni. Mult sub totalul de trei milioane de locuitori pe care-l consideră ca fiind  real, atât cei din Ministerul Administraţiei şi Internelor, cât şi cei de la INS. În mod ironic, recensământul ar putea da chiar un număr mai mic decât cel oficial, care figurează acum la INS, adică 1,94 milioane.

Birou de autorecenzare în sectorul 2

Locuitorii sectorului 2 pot completa formularele de recensământ la sediul Primăriei, după ce în sediul instituţiei au fost deschise câteva birouri speciale pentru completarea acestora. Spaţiile au fost amenajate la sediul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13. Birourile de recensământ sunt deschise între orele 8.00 şi 20.00, fiind adresate doar celor care nu au fost recenzaţi până acum.

Cifrele de azi ale recensământului

Este ultima zi pentru recenzarea locuitorilor României.17.704.236 de persoane au fost numărate în cele zece zile ale recensământului „populaţiei şi locuinţelor".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite