La Recea, pământul o ia la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de gospodării şi biserica din localitatea Recea, judeţul Sălaj, riscă să se prăbuşească, după ce pământul pe care sunt construite a luat-o la vale, în ultimele zile .

Autorităţile locale spun că în zonă au mai fost astfel de probleme, însă acum, situaţia este mai gravă ca niciodată. Iar topirea zăpezii şi infiltrarea apei grăbesc procesul.

„În ritmul în care alunecă versantul, oamenii ar trebui evacuaţi cât mai repede, pentru că viaţa le este în pericol. Casele se pot prăbuşi în orice moment”, ne-a declarat Breda Lajos, primarul comunei Vârşolţ. Potrivit acestuia, unul dintre factorii care au dus la această situaţie este barajul de acumulare de la Vârşolţ.

Autorităţile ridică din umeri

„Din cauza barajului, apa se infiltrează mereu”, a fost de părere edilul. Dumitru Ardelean de 55 de ani locuieşte într-una din cele 20 de gospodării afectate de alunecările de teren. În fiecare noapte se pune în pat cu teama că s-ar putea trezi între dărâmături.

„De-o viaţă locuiesc aici. Mi-e frică în fiecare noapte. Dar ce să fac? Unde să plec?”, ne-a spus bărbatul. Primarul Breda Lajos ridică neputincios din umeri, susţinând că nu are bani. Iulia David, purtătorul de cuvânt al prefecturii, spune de asemenea că nu există fonduri pentru stabilizarea versantului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite