Reamenajarea palatului Ştirbei, proiect de 150 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reamenajarea palatului Ştirbei, proiect de 150 de milioane de euro
Reamenajarea palatului Ştirbei, proiect de 150 de milioane de euro

În spatele vechii clădiri este proiectată construirea unui corp nou de clădire, un spaţiu multifuncţional, cu apartamente, spaţii comerciale şi cinematografe.

Planul de reamenajare a Palatului Ştirbei, una dintre cele mai vechi clădiri din zona fostului Pod al Mogoşoaiei, prevede restaurarea spaţiului pentru a putea fi deschise aici galerii de artă, magazine de lux, cafenele şi anticariate. „Patrimoniul arhitectural românesc este şi patrimoniu european, iar integrarea Palatului Ştirbei în spaţiul arhitectural modern al oraşului nu se poate face fără investiţii masive. Ne propunem să cooperăm cu autorităţile pentru găsirea celor mai bune soluţii de implementare ale acestui proiect ", afirmă  Corina Vinţan, director general Links Associates, companie ce va realiza în perioada imediat următoare o campanie de prezentare a proiectului în mediile româneşti şi internaţionale, guvernamentale si non-guvernamentale.

Mii de locuri de muncă

 „Investiţia totală este de 150 de milioane de euro. Proiectul Ştirbei va oferi mii de locuri de muncă pe perioada lucrărilor şi, mai mult, va contribui la refacerea infrastructurii şi zonei imediat învecinate”, declară Ovidiu Popescu, proprietarul clădirii.
Un atrium plasat între palat şi aripa nouă va conţine expoziţii temporare, iar beciurile de vinuri vor fi accesibile direct din piaţa din faţa Palatului, prin intermediul unei curţi îngropate şi transformate, păstrând bolţile originale, în cafenele şi mici anticariate. „Prin reintroducerea acestei clădiri în circuitul cultural si public, oraşul şi locuitorii  săi vor avea foarte mult de câştigat. Palatul Ştirbei va deveni centrul multora dintre activităţile importante ale Bucureştiului, iar realizarea proiectului va fi mai mult decât un succes personal si va redefini un stil de viaţă şi de locuire în capitală, pe care îl aşteptăm de cel puţin 20 de ani”, consideră Vlad Arsene, arhitectul planului noului Palat Ştirbei.
Palatul Ştirbei a fost ridicat în prima jumătate a secolului al 19-lea. În perioada 1849-1854 a funcţionat ca palat domnesc, iar apoi, până în 1948, ca reşedinţă a familiei Ştirbei-Bibescu. Între 1982 şi 1994 a adăpostit Muzeul Ceramicii şi Sticlei, iar din 2005 a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Popescu, CEO al Petrolexportimport.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite