Răzvan Theodorescu, urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al culturii Răzvan Theodorescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Procurorii Parchetului General au declanşat ancheta împotriva senatorului PSD Răzvan Theodorescu,

Fostul ministru al culturii Răzvan Theodorescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Procurorii Parchetului General au declanşat ancheta împotriva senatorului PSD Răzvan Theodorescu, după ce regizorul Constantin Vaeni s-a plâns că a fost dat afară abuziv de la conducerea Consiliului Naţional pentru Cinematografie. De altfel, în octombrie 2004, Vaeni a solicitat Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor din Senat ca această instituţie să ia în considerare ridicarea imunităţii parlamentare a ministrului culturii Răzvan Theodorescu.

Regizorul a declarat că cererea se bazează pe faptul că Răzvan Theodorescu l-a destituit ilegal, la începutul anului 2003, de la conducerea CNC, pentru că intenţiona să facă public modul arbitrar în care erau distribuite fondurile pentru proiectele cinematografice. Vaeni a acţionat în judecată ordinul prin care Theodorescu l-a înlăturat din funcţie, instanţa supremă anulând actul pe motiv că ar fi fost abuziv. Fostul ministru al culturii, Răzvan Theodorescu, ne-a declarat, ieri, că a fost la Parchet în urmă cu două săptămâni când a luat la cunoştinţă acuzaţiile şi a dat o declaraţie procurorilor. "Mi se reproşează că, atunci când l-am eliberat din funcţie pe Vaeni, CNC era în subordinea directă a guvernului şi nu în cea a ministerului. La dosar există un document, emis de guvern, prin care mi se transferă coordonarea Cinematografiei", susţine Theodorescu. El ne-a mărturisit că nu l-a dat afară pe regizor, dar că i-a oferit alte două posturi pe care acesta le-a refuzat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite