Răzvan Orăşanu, de la AVAS la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al AVAS, Răzvan Orăşanu, al cărui loc va fi ocupat, de astăzi, de ex-ministrul apărării Teodor Atanasiu, va fi cercetat de Parchetul Judecătoriei Sector 1."Ca urmare a articolelor

Fostul şef al AVAS, Răzvan Orăşanu, al cărui loc va fi ocupat, de astăzi, de ex-ministrul apărării Teodor Atanasiu, va fi cercetat de Parchetul Judecătoriei Sector 1.
"Ca urmare a articolelor publicate în presa centrală, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti s-a autosesizat, la data de 28 octombrie 2006, cu privire la faptul că, în noaptea de 26/27 octombrie, din sediul AVAS au fost sustrase documente fotocopiate care privesc activitatea respectivei instituţii", a comunicat ieri Parchetul General. Anchetatorii vor face verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Procurorii, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2, vor stabili ce documente au fost sustrase şi în ce împrejurare. Fostul şef al AVAS, Răzvan Orăşanu, ar fi scos, în noaptea de joi spre vineri, din sediul instituţiei, zeci de mii de pagini de documente, pe care le-ar fi dus într-o locuinţă din apropierea sediului Autorităţii. Jandarmii care păzeau sediul AVAS au declarat că fostul preşedinte a fost ajutat de vicepreşedintele Constantin Botez şi de un alt coleg, să care bibliorafturile şi cele 30.000 de documente fotocopiate. Orăşanu ar fi explicat jandarmilor că este vorba despre documente personale. Reamintim că, în data de 26 octombrie, Răzvan Orăşanu a fost revocat din funcţie. El a catalogat eliberarea sa din funcţie ca pe o decizie politică. "Am fost incomod pentru mai multe zone - zona sindicală, o zonă politică locală, în special Braşovul", a afirmat Orăşanu imediat după demiterea sa.
Valoarea "hârtiilor" sustrase din AVAS e inestimabilă
Surse din rândul evaluatorilor ne-au declarat, ieri, că documentele pe care le-ar fi scos Răzvan Orăşanu din sediul AVAS ar putea avea o valoare "inestimabilă", mai ales dacă acestea conţin informaţii rezultate din monitorizarea procesului de postprivatizare. "Ne putem gândi la orice scenariu referitor la ceea ce s-ar putea obţine în schimbul acestor documente, fie şi numai în schimbul informaţiilor pe care le probează". Sursele noastre ne-au mai declarat şi că Orăşanu n-a acţionat din proprie iniţiativă, ci a fost "ghidat" de personaje care, de mai multă vreme, stau în umbră. Fostul preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Răzvan Orăşanu, a admis, într-o declaraţie acordată NewsIn, că a luat o serie de documente de la fostul său loc de muncă, despre care spune că sunt exclusiv cu caracter public.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite