"Răzvan Mazilu şi invitaţii săi" salvează dansul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul artistic face parte din proiectul naţional "Dance Energy" Proiectul "Dance Energy", lansat recent şi care se va desfăşura la nivel naţional pe o perioadă de trei ani,

Evenimentul artistic face parte din proiectul naţional "Dance Energy"

Proiectul "Dance Energy", lansat recent şi care se va desfăşura la nivel naţional pe o perioadă de trei ani, debutează pe 12 martie, ora 20.00, la Opera Naţională din Bucureşti, cu spectacolul de dans contemporan "Răzvan Mazilu şi invitaţii săi".

"Proiectul <> , şi, implicit, acest spectacol sunt o modalitate inedită de a atrage atenţia asupra dansului contemporan ca artă importantă, care se adresează tuturor deopotrivă, indiferent de naţionalitate, vârstă sau profesie. În mod special, dorim să dăm posibilitatea iubitorilor de artă să sprijine liceele de balet, care sunt într-o situaţie materială foarte dificilă. Bucuria cu care invitaţii noştri au răspuns acestei iniţiative îmi dă convingerea că spectacolul va fi un eveniment artistic cu totul special. M-aş bucura să devină o tradiţie în România", spune Răzvan Mazilu.

Maia Morgenstern face parte din show

Principalele obiective ale manifestării sunt "sensibilizarea opiniei publice cu privire la situaţia materială modestă a liceelor de coregrafie şi strângerea de fonduri pentru dotarea acestora cu materiale didactice pentru a crea condiţii de studiu superioare elevilor".

Printre invitaţii lui Răzvan Mazilu se numără dansatorii Talia Paz din Israel, Claudia Martins şi Rafael Carriço din Portugalia, Monica Petrică şi Adrian Stoian din România, soprana Felicia Filip, actriţa Maia Morgenstern, Johnny Răducanu, A.G.Weinberger şi Mihaela Rădulescu, în calitate de prezentator.

Banii din spectacol vor fi donaţi

Fondurile obţinute în urma spectacolului de dans contemporan "Răzvan Mazilu şi invitaţii săi", un prim pas în proiectul "Dance Energy", vor fi destinate Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti. Aceste fonduri vor contribui la crearea videotecii liceului, la achiziţionarea de noi pianine şi la organizarea unui workshop în liceu, având ca temă dansul contemporan. Între cele două spectacole anuale, Răzvan Mazilu şi Fundaţia PRAIS vor selecta cei mai talentaţi elevi ai liceului de coregrafie pe care îi vor angrena în acţiuni culturale, desfăşurate în campusuri universitare sau licee.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite