Razvan Mazilu, "One man show" pe muzica de cabaret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Razvan Mazilu a iesit din spiritul lui Dorian Gray si a urcat, aseara, timp de 30 de minute, pe scena clubului Prometheus, pentru un "One man show", intitulat ,Sell me". Dansator, coregraf si regizor,

Razvan Mazilu a iesit din spiritul lui Dorian Gray si a urcat, aseara, timp de 30 de minute, pe scena clubului Prometheus, pentru un "One man show", intitulat ,Sell me". Dansator, coregraf si regizor, Razvan Mazilu a inceput sa studieze dansul la varsta de trei ani. Dintr-o joaca, totul s-a transformat, treptat, in arta, iar dansul a devenit parte din el, modul lui de a trai, de a relationa cu oamenii.
- Ce rol a avut muzica in tot acest spectacol?
- Muzica este unul din elementele primordiale atunci cand se naste un spectacol. In show-ul meu ea aduce universul cabaretului, din prima secunda. Sunt foarte multe evergreenuri interpretate de Eartha Kitt, o cantareata si actrita americana prea putin cunoscuta la noi, din pacate. Despre ea, Orson Wells spunea ca este una dintre cele mai sexy femei din lume. Vocea ei are senzualitate, umor, ofera oamenilor o posibilitate de evadare, seara, intr-un club underground, intr-un univers care nu le este tot timpul la indemana.In spectacol ea creeaza atmosfera alaturi de fotografiile Mihaelei Marin, care sunt extrem de expresive.
- Se va repeta show-ul de aseara?
- Desigur. Il voi dansa o data pe luna in clubul Prometheus si ma voi duce cu el prin tara, asa cum fac cu fiecare spectacol al meu.
- Cat de receptiv este publicul roman fata de acest gen de spectacol?
- Spectatorii romani recepteaza orice gen de show, cu conditia ca el sa fie bun. Nu conteaza daca este "One man show", balet, teatru, teatru-dans. Publicul roman este un public extrem de bun, poate prea bun cateodata si prea iertator, dar este un public care doreste sa stie si sa vada foarte mult si fuge de televizor, care inseamna, de cele mai multe ori, vulgaritate. Salile la teatru si opera sunt pline. Lumea are nevoie de calitate.
- Este dificil un astfel de spectacol?
- Un "One man show" este dificil, fie ca se desfasoara pe o scena de teatru sau intr-un club, deci un spatiu mai intim. Un spectacol de unul singur este mai greu pentru ca nu ai un partener de care sa te ,agati", un dialog este intotdeauna mai usor decat un monolog. Toti ochii sunt atintiti asupra ta. Un astfel de spectacol nu este costisitor. Se bazeaza pe performanta interpretului si mai putin pe scenografie. Cand am facut ,Jocul de-a Shakespeare", in 1997, tin minte ca luam totul intr-o valiza si plecam in turneu.
- Cum este viata de balerin?
- In Romania, este foarte grea din cauza aspectului financiar. Nu exista alternative, scene, un teatru de dans contemporan in care un dansator poate sa isi desfasoare activitatea. Nu exista companii cu activitate permanenta si atunci este foarte greu sa supravietuiesti. Trebuie sa muncesti foarte mult si sa fii tot timpul in forma, sa fii ca un sportiv. Mai ales cand treci de 30 de ani, trebuie sa ai grija si mai mult de corpul tau prin antrenamente zilnice. Miscarea si dansul trebuie sa sustina un spectacol coregrafic, si atunci trebuie sa-ti antrenezi acest instrument care este corpul tau. Cand nu am spectacole repet o ora, insa cand sunt in preajma unei premiere - cinci-sase ore pe zi.
- Considerati o meserie ceea ce faceti dvs.?
- Pentru mine nu este o meserie, ci modul meu de a trai. Asa comunic eu cu oamenii, asa descopar eu lumea, asa respir eu. Intotdeauna dansul a coincis cu existenta mea. Dansul inseamna libertate. Cand nu am spectacol ma simt fara rost. Imi place sa ma implic tot timpul in proiecte. Sa inventez ceva, sa ma gandesc la idei noi.
- Tineti vreun regim anume?
- Nu, dar nu fac excese cu mancarea, mai ales cand am spectacole. In ziua spectacolului nu mananc nimic si toata lumea se intreaba de unde am energie. Poate un covrig si beau doar apa plata.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite