Razboiul spitalelor se va duce in justitie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele directorilor interimari din spitalele unde ministrul sanatatii a demis conducerile au fost facute publice. Primele numiri s-au facut la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si la Spitalul

Numele directorilor interimari din spitalele unde ministrul sanatatii a demis conducerile au fost facute publice. Primele numiri s-au facut la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si la Spitalul Elias. Directorii demisi nu sunt insa dispusi sa renunte la lupta, anuntand ca vor ataca deciziile in instanta. La Universitar a fost numit medicul Silviu Radulescu, care a lucrat la Banca Mondiala si este expert in management sanitar. Pentru Elias a fost ales dr. Vlad Romano, fostul sef al Directiei Sanitare a Municipiului Bucuresti si apoi presedinte al Agentiei Nationale de Protectie a Drepturilor Copilului. Acestia vor ramane in functie pana la 31 martie 2006, cand se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor. Noile numiri au ajuns si in tara. La Spitalul Judetean "Mavromati" Botosani, a devenit director dr. Mimor Ovidiu Florentin, la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta - conf. dr. Tofolean Ioan Tiberiu, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova - Calangiu Cristina Mariana, la Institutul Inimii ,N. Stanicioiu" din Cluj-Napoca - prof. dr . Mircea Barsan, la Spitalul Clinic Judetean Oradea - dr. Cacuci Ovidiu Gogu, la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Mures - Baila Lucian si la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Dr. D. Popescu" din Timisoara - dr. Sas Ioan.
Ministrul a declarat ca le-a acordat celor demisi termenul legal de contestare la Curtea de Apel. "Absolut dupa lege", sustine Nicolaescu. Primul care a atacat decizia ministrului a fost prof. dr. Sorin Oprescu. Acesta considera ca, prin deciziile de revocare a conducerii spitalelor Elias si Universitar, este bulversat sistemul, Si conducerea Spitalului Judetean Covasna a declarat ca vrea sa atace in contencios administrativ decizia ministrului sanatatii.

PNL a preluat conducerea Spitalului de UrgenTa Craiova
La conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova au fost numiti doi membri ai Partidului National Liberal. Vicepresedinta PNL Dolj, Cristina Calangiu, a fost numita director general, iar Dragos Margaritescu, si el membru PNL, director general adjunct. Si noul consiliu de administratie are in componenta membri PNL. Printre acestia figureaza si consilierul judeten liberal Dan Mogos, fiul directorului Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Iorgovan il apara pe Oprescu
Senatorul PSD Antonie Iorgovan sustine ca Eugen Nicolaescu poate fi dat in judecata pentru abuz in serviciu. Deocamdata, insa, Antonie Iorgovan a atacat in contencios administrativ decizia ministrului de a-l demite pe doctorul Oprescu si a cerut instantei suspendarea imediata a acestei decizii. ,Aici nu e vorba de altceva decat de epurare politica", a declarat Iorgovan.

Nastase cere retragerea imediata a deciziei de demitere
Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, sustine ca MS si guvernul nu pot explica rational motivele pentru care s-au dezlantuit asupra medicilor - profesori universitari si apreciaza ca se impune retragerea imediata a deciziei de demitere si repunerea urgenta in drepturi a celor ,umiliti". "Este pentru prima data in istoria acestei tari cand fauritorii de sanatate si de scoala medicala, marii profesori ai lumii medicale, sunt batjocoriti si umiliti, aratati in "tagma jefuitorilor". Au fost scosi din spitale, in totala lipsa de respect fata de lege, au fost acuzati de frauda, de incompetenta", afirma Nastase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite