Războiul Văcăreştilor, în regia Adrian Inimăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săracii care stau ilegal pe malul lacului Văcăreşti au fost şi sunt material de imagine pentru primarii care s-au perindat prin sectorul 4. Rromii care locuiesc ilegal pe terenul dintre

Săracii care stau ilegal pe malul lacului Văcăreşti au fost şi sunt material de imagine pentru primarii care s-au perindat prin sectorul 4.

Rromii care locuiesc ilegal pe terenul dintre Aleea Castanilor şi Splaiul Dâmboviţei au fost din nou ţinta autorităţilor din sectorul 4, care vor să le arate contribuabililor că fac treabă. Acest gen de acţiuni se desfăşoară după aceeaşi regie, de mai bine de şapte ani.

Echipele de asalt din subordinea primarului Adrian Inimăroiu au descins, ieri, încă de la ora 6 dimineaţa, pentru evacuarea cartierului din cartoane de pe malul lacului Văcăreşti. Peste 80 de persoane au fost scoase în afara Bucureştiului şi trimise în zonele de baştină. Chiar dacă, din anul 2000 şi până acum, astfel de acţiuni au loc de cel puţin patru-cinci ori pe an, sute de oameni aleg să se aşeze pe terenul din sectorul 4 cu scopul de a face rost de fier vechi. "Acum cinci ani mi-au spart maşina, acum patru ani mi-au luat roţile de la maşină, iar de Crăciun mi-au furat rezerva. De la poliţie şi primărie spun că nu au ce să le facă", reclamă Cornel, un alt locuitor din zonă.

Comunitarii "strâng informaţii"

Cetăţenii din zona Văcăreşti spun că ceea ce face edilul Inimăroiu este praf în ochi, pentru că situaţia nu se îmbunătăţeşte.

"De vreo două luni, văd maşini de la Poliţia Comunitară care vin de patru ori pe zi. După cinci minute pleacă, iar rromii ies din văgăună, la treabă, printre blocuri", ne spune Claudia, o tânără care lucrează la bazarul de pe deal. Edilul sectorului 4 afirmă însă că "a fost o acţiune de strângere de informaţii". Viceprimarul general Ludovic Orban susţine că domnul primar Inimăroiu ar trebui să propună nişte programe coerente pentru dezvoltarea zonei şi a oraşului. Astfel de acţiuni pompieristice nu au finalitate atâta timp cât nu s-a făcut nimic şi pentru situaţia juridică a pământului".

Inimăroiu, "care nu este"

În ultimii doi ani, primarul Inimăroiu nu a fost prea lădudat pentru activitatea administrativă, de unde şi porecla "primarul care nu este". Cele mai multe apariţii în mass-media au scos în evidenţă urmăririle penale ale primarului sectorului 4.

Într-unul dintre dosare este acuzat că a avizat, alături de alţi colegi, vânzarea unor spaţii comerciale, iar prejudiciul adus primăriei este de circa 100.000 de euro. În prezent, comunicatele Primăriei Sectorului 4 îi promovează lui Inimăroiu acţiuni legate de demolarea unor chioşcuri şi garaje sau atenţionări şi amenzi pentru construcţii ilegale, în timp ce proiectele pentru dezvoltarea Capitalei sunt aşteptate şi de şefii politici şi administrativi ai primarului sectorului 4.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite