Războiul din Irak a fost legitim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul din Irak este legitim chiar dacă Saddam nu are legături cu gruparea teroristă Al-Qaida, a declarat ieri, la Bucureşti, ministrul de externe irakian, Hoshyar Zebari. "Noi am solicitat

Războiul din Irak este legitim chiar dacă Saddam nu are legături cu gruparea teroristă Al-Qaida, a declarat ieri, la Bucureşti, ministrul de externe irakian, Hoshyar Zebari.
"Noi am solicitat intervenţia forţelor internaţionale de a scăpa de dictatură", a spus Zebari. "Chiar dacă se dovedeşte că Saddam nu are legături cu Al-Qaida, masacrele în masă ordonate de dictator fac legitimă intervenţia SUA în Irak", a mai adăugat oficialul. Precizând că lupta antiterorism nu este doar obligaţia unei singure ţări, ci a întregii lumi, pentru că niciun stat nu este imun la pericolul unui atac terorist, Zabari a mulţumit României pentru ajutorul dat la reconstrucţia Irakului. Precizând că irakienii sunt oameni recunoscători, care nu uită de ajutorul primit, Zabari a sfătuit ambasadorul român din Irak să ia iniţiativă pentru înlesnirea unor investiţii româneşti în această ţară. "Ambasadorul dvs. ar trebui să ia iniţiativa, va avea tot sprijinul nostru", a spus el. România a furnizat armatei irakiene echipament militar în valoare de 50 milioane de dolari anul trecut şi a organizat traininguri pentru soldaţii irakieni. România a tăiat, în 2005, 80 la sută din datoriile Irakului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite